DAN KADA JE NOVAK ĐOKOVIĆ DOBIO NAJVEĆE ZVIŽDUKE U KARIJERI: Isplivala dugo čuvana anegdota srpskog asa iz Portugala

Novosti online

03. 04. 2023. u 21:00

BASTIJEN Fašan, poznati teniski novinar evocirao je uspomene sa turnira u portugalskom Eštorilu i podelio jednu mnogima nepoznatu priču sa početaka karijere srpskog asa, Novaka Đokovića.

ДАН КАДА ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ ДОБИО НАЈВЕЋЕ ЗВИЖДУКЕ У КАРИЈЕРИ: Испливала дуго чувана анегдота српског аса из Португала

FOTO: Tanjug/AP

Sve se odigralo 2007. godine, kada je Nole u Eštorilu i došao do titule. Međutim, nije sve bilo "med i mleko" po Srbina.

Naime, ceo stadion mu je tada zviždao, a sve zbog jednog dresa, dresa portugalske Benfike.

Novak je dan pred početak takmičenja odlučio da poseti derbi Portugala, meč Benfika - Sporting, lisabonski pandan večitog derbija u Srbiji između Crvene zvezde i Partizana.

Oduševljen njegovim gestom, predsednik tima sa Da Luža tada mu je poslao dres sa brojem četiri na poleđini i prezimenom Đoković.

Misleći da radi pravu stvar, Srbin je u prvom kolu duela u Eštorilu izašao na teren upravo tom dresu, a onda je nastala prava pometnja iz čega se izrodio verovatno najveći zvižduk koji je Nole dobio u svojoj karijeri.

Manje poznata činjenica, svima nama, ne samo Novaku, bila je da je Benfika popularna u samom Lisabonu, ali ne i u Eštorilu koji većinom navija za Sporting, a i manjina podržava lokalni klub.

Posle pobede u prvom kolu protiv Rusa Igora Andreeva, Đoković je obukao dres Benfike, a onda je ceo stadion počeo da mu zviždi. Novak je ostao zbunjen jer je očekivao toplo dobrodošlicu.

Tek tada su organizatori objasnili Đokoviću kakav je "greh" načinio, i tom prilikom mu uputili izvinjenje.

Đoković je kasnije u finalu pobedio Rišara Gaskea, a na ceremoniju je došao u dresu Srbije.

No, potez sa dresom kluba se svideo ljudima iz Benfike pa su Đokoviću 2011. godine, kada je prvi put postao broj jedan na ATP listi, poslali novi dres, ali ovog puta sa brojem 1.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)