NOVAK ĐOKOVIĆ JE ISPRAĆEN KAO KRIMINALAC, A SADA... Australija nakon sramne deportacije poslala šampiona put Evrope kako dolikuje! (VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2023. u 16:24

Srbiji i svim istinskim ljubiteljima tenisa zauvek će u sećanju ostati scene sa početka 2022. godine kada su policajci ispraćali Novaka sa aerodroma. Sramna odluka vlasti Australije bila je da se srpski as deportuje, a samo godinu dana kasnije, umesto kao kriminalac, kako su ga kenguri ispratili tada, tlo Australije Nole napušta kao pravi šampion.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ИСПРАЋЕН КАО КРИМИНАЛАЦ, А САДА... Аустралија након срамне депортације послала шампиона пут Европе како доликује! (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Photojoiner

Pripadnici policije i ovoga puta su bili u njegovoj blizini, ali sada kako bi mu bili pomoć u nameri da se domogne terminala. Razlog - ogroman broj ljudi koji su želeli da se slikaju sa svojom teniskom ikonom.

Primetno je bilo i mnogo srpskih zastava, kao i mnoštvo turista koji su oduševljeni time što vide Novaka poželeli da dobiju fotografiju za uspomenu.

Aerodrom na kom je lišen slobode sada je postao mesto na kom je Novak Đoković obožavan.

Primetno je da se srpski as po dobrom običaju trudio da izađe u susret svim obožavaocima, a naravno, kao i uvek, bio je sjajno raspoložen.

Do novog viđenja na istom mestu, nadajmo se da će za tačno 365 dana Novak ponovo kretati iz Melburna put Evrope.

Novak Đoković - Rafael Nadal & Rodžer Federer, međusobni učinak
 

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Đokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. godine), a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Što se Federera tiče, Nole je duele s njim završio posle tačno 50 mečeva i "dobio" slavnog Švajcarca sa 27:23 kada se računaju pobede.

Pored ukupnog učinka, Novak je od Rodžera bio bolji i na AusOpenu, i to sa 4:1. Dok je od Federera izgubio tamošnji prvi duel, 2007. u osmini finala, pobedio ga je četiri puta u polufinalima (a 2008, na putu ka svojoj prvoj grend slem tituli, Nole je Rodžera savladao kao dvostrukog uzastopnog ovajača Otvorenog prvenstva Australije).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sa Kule Beograd poslata veličanstvena poruka Novaku Đokoviću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati