"NEVEROVATNO..." Rodžer Federer video šta je Novak Đoković uradio i reagovao ovako

Novosti online

29. 01. 2023. u 22:47

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, a onda se oglasio jedan od njegova dva najveća rivala - Rodžer Federer, koji se prošle sezone penzionisao.

НЕВЕРОВАТНО... Роџер Федерер видео шта је Новак Ђоковић урадио и реаговао овако

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023 osvojio pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa, čime je na dva načina ušao u istoriju tenisa (osim što će od ponedeljka opet biti prvi na ATP listi).

Najpre, od ovog dana, Nole je prvi igrač sa deset titula na pomenutom turniru, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa dosad vodećim, Rafaelom Nadalom.

Federer je, podsetimo, ostao na 20 takvih titula pre nego što je jesenas okončao impresivnu karijeru.

A nedugo nakon što je Novak Đoković iznova pokorio Australijan open, Švajcarac se oglasio.

Na Instagramu je napisao:

Federer čestitao Đokoviću na 10. tituli na Australijan openu / instagram / rogerfederer

- Neverovatan trud, ponovo! Velike čestitke - poručio je Federer Noletu, koji je švajcarskog asa pobedio u 27 od njihovih 50 međusobnih susreta.

Pored tih 27:23, Novak protiv Rodžera vodi sa 4:1 na AusOpenu. I, dok je od Federera izgubio tamošnji prvi duel, 2007. u osmini finala, pobedio ga je četiri puta u polufinalima (od toga 2008, pa putu ka svojoj prvoj grend slem tituli, Nole je Rodžera savladao kao dvostrukog uzastopnog ovajača Otvorenog prvenstva Australije).

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. gdine, a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju