"NEĆE VALJDA I ON?": Australijanci u strahu da Novak Đoković ne otkaže Melburn

Novosti online

16. 01. 2023. u 10:25

Novak Đoković je otkazao drugi trening u nizu u Melburn parku, nije trenirao ni dan pred meč u prvom kolu Australijan opena

НЕЋЕ ВАЉДА И ОН?: Аустралијанци у страху да Новак Ђоковић не откаже Мелбурн

Foto: Profimedia/AP

Mediji u Australiji prenose da se spekuliše da Novak nije potpuno spreman. Pošto je Nik Kirjos odustao od nastupa "kod kuće" na Australijan openu, mnogi su se zabrinuli da bi tim putem mogao da pođe i Novak, pa je poznati "The Australian" u naslovu napisao "neće valjda i on?".

Sajt News.au piše da se Australijan openu crno piše ukoliko i Novak ne bude mogao da nastupi na turniru drugu godinu uzastopno. Podsetimo, prošle mu je to bilo zabranjeno zbog deportacije i problema sa vizom. Uz to, oni ističu da neki navijači već traže povraćaj novca ukoliko Novak sutra ne bude izašao na teren protiv Španca.

Podsećanja radi, Đoković se, kod jednog proklizavanja u finalu Adelejda protiv Sebastijana Korde, uhvatio za zadnju ložu. Ali posle toga je delovalo da nije ništa ozbiljno. Novak je propustio prvi trening po dolasku u Melburnu, potom je trenirao, pa igrao egzibiciju sa Kirjosom, a onda ozbiljno zabrinuo navijače, jer ga već dva dana nisu videli da trenira. 

Nema zvaničnog objašnjenja od Đokovićevog tima o čemu se radi, pa se trenutno sve svodi na spekulicaje. Pitanje je da li je Novak odustao od treninga jer zaista ima problem ili je to samo taktički potez da se sačuva od pogoršanja. Možda jednostavno ne želi da trenira pod budnim okom medija i navijača.

Đoković bi u slučaju osvajanja desetog Australijan opena postao drugi teniser ikada koji ima 10 i više titula na jednom grend slemu, ali bi se i po ukupnom broju trofeja izjednačio sa Rafaelom Nadalom, koji trenutno ima 22.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)