ĐOKOVIĆ I KIRJOS NAPRAVILI SPEKTAKL: Srbin dobio ovacije, zaista je "kralj" Australije!

Novosti online

13. 01. 2023. u 10:05 >> 10:21

NOVAK Đoković je u humanitarnom meču pred rasprodatom "Rod Lejver arenom" savladao Nika Kirjosa rezultatom 2:1 u setovima, meč je igran na četiri dobijena gema.

ЂОКОВИЋ И КИРЈОС НАПРАВИЛИ СПЕКТАКЛ: Србин добио овације, заиста је краљ Аустралије!

FOTO: Tanjug/AP

Ludo su se zabavili igrači, ali i navijači. Duel je obeležilo mnogo osmeha i lepih poteza za publiku, a u revijalnom meču učestvovali su i košarkaši u kolicima. Treba istaći da je meč imao i humanitarnu notu, sav prihod išao je za pomoć nezbrinutoj deci.

Brzo je poveo Đoković 2:1. Iako je na servis Nika Kirjosa viđen jedan zanimljiv poen u kome je Australijanac na servisu uspeo da nasamari Novaka. Domaćin meča je između gemova prišao Đokoviću i objasnio mu da postoje drugačija pravila u meču na četiri gema, a Srbin se nasmejao i rekao "Nisam dobio dopis sa pravilima pred meč" Obojica su dobili i naredni gem, neizvesno je bilo sve do 3:3 nakon čega je prvi set ušao u taj-brejk.

Prvi set je nakon velike borbe dobio u taj-brejku Nik Kirjos 5:3, a još jednom je viđena zanimljiva situacija i "nepoznavanje pravila" kod Novaka, nakon prvog poena krenuo je da prima servis, ali su i tu drugačija pravila u ovakvoj vrsti skraćenog duela, obojica serviraju po dva puta.

Između setova Đoković je prišao Kirjosu i "nazdravio" osvežavajućim napitkom.

Drugi set počeo je znatno ofanzivnije po Novaka, koji je dobio prvi gem i napravio brejk. Na 40:40 (gem dobija onaj koji osvoji naredni poen, nema prednosti), dobio je poen Srbin.

Da zabavi tu ne bude kraja, pobrinuo se Srbin koji je danas radio sve što obično ne bi, našao je i trenera u publici, a nakon uspešnog "koučinga" poručio je Goranu Ivaniševiću da je "gotov", što je nasmejalo sve, a posebno navijača koji se našao u ulozi trenera.

Potvrdio je potom brejk Đoković, a nakon toga usledio je odgovor Kirjosa za 2:1. Usledio je dobar servis gejm Novaka, Kirjos je morao da servira za ostanak u setu. Imao je dve set lopte Srbin, spasao je prvu, a potom i drugu. Na kraju je uspeo i da spase gejm. Na kraju, drugi set dobio je rezultatom 4:2 Novak Đoković.

Usledio je taj brejk. Teniseri u kolicima i najtalentovaniji mladi igrači Australije igrali su naspram Novaka Đokovića i Nika Kirjosa. Vodio je Kirjosov tim 3:6, a potom su zaigrali mladi igrači, koji su uspeli da smanje na 5:6. Malena Ana, koja je igrala sa Đokovićem, odlično je servirala, a to je dovelo do toga da joj se Đoković pokloni!

NOVAK ĐOKOVIĆ - NIK KIRJOS

Taj-brejk 9:10

Umesto trećeg seta, igrači su igrali dubl sa igračima u kolicima, vodio je Kirjos 4:6, a potom su predali rekete juniorima koji su u nastavku igrali sa Đokovićem i Kirjosom.

DRUGI SET 4:2

Rano u drugom setu Đoković je napravio brejk, te je drugi set dobio rutinski. Zanimljiva scena viđena je tada, kada je savete šta da odigra tražio od nekoga iz publike, poslušao je, a nakon uspešnog poena, poručio je Goranu Ivaniševiću da će ga promeniti, što je izazvalo osmehe na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK ĐOKOVIĆ IZAŠAO PRED NAVIJAČE U MELBURNU: "Emotivan sam, radovao sam se ovome"

PROČITAJTE JOŠ: HIT SCENA U MELBURNU! Novak izgubio prvi set od Nika Kirjosa, pa mu prišao i tražio piće!

PRVI SET 3:4

Obojica su čuvali svoj servis tokom meča, tako je bilo sve do taj-brejka, koji je dobio Nik Kirjos rezultatom 5:3.

Velika borba viđena je uz zanimljive opaske tokom meča koje su često zasmejavale publiku. Novak "nije znao pravila" meča koji se igra do četiri gema, a potom nakon prvog seta prišao je Kirjosu i nazdravio osvežavajućim napitkom sa njim.

Nekarakteristično, igrači su se obratili javnosti pred početak meča. Đoković je na teren izašao uz ovacije navijača.

- Srećan sam. Hvala vam puno. Emotivan sam u ovom trenutku. Radovao sam se što sam se vratio. Igramo za lep cilj, hvala što ste ovde. Zabavićemo se i igrati lep tenis. Sa nama su i šampioni u kolicima, hajde da imamo lep meč, rekao je Đoković, a potom govorio o povredi:

- Osećam se dobro. Ovo je meč jedini o kojem brinem sada. Nik mi je u mislima, koncentrisan sam samo na večerašnji meč.

Potom se obratio Nik Kirjos:

- Nervozan sam što igram večeras ovde. Potrudićemo se da publici priredimo sjajan meč. Neću Novaku da otkrivam kako se zdravstveno osećam da mu ne dam dodatnog motiva, ali vreme je da plati za Vimbldon!

UOČI MEČA

Novak i Nik dobri su prijatelji i ovaj duel odavno su planirali, samo je bilo pitanje kada će se odigrati.

Australijanac je podržao Novaka Đokovića kada je to najviše trebalo. Nakon Vimbldona postali su dobri prijatelji.

Srpski as u Melburn dolazi sa titulom iz Adelejda, dok je Kirjos taman našao prostora da se vrati na teren, ubedi ljude da su povrede prošlost i da će moći na svom terenu da napravi nešto više.

BONUS VIDEO Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest