PARTIZAN ŽELI REVANŠ U PREPUNOJ ARENI: Vreme za naplatu duga Baskoniji

V. PRERADOVIĆ

13. 01. 2023. u 08:00

TAČKA na pobednički niz Partizana stavljena je na gostovanju Makabiju (81:90).

ПАРТИЗАН ЖЕЛИ РЕВАНШ У ПРЕПУНОЈ АРЕНИ: Време за наплату дуга Басконији

Foto: Evroliga

Već u večerašnjem okršaju sa Baskonijom u rasprodatoj "Areni" (20.30), može da je prepravi u zarez i nastavi uspon ka plej-of zoni udaljenoj samo dva trijumfa nakon 18 odigranih kola u elitnom klupskom nadmetanju.

 - Svi pričaju o tome koliko je takmičenje izjednačeno ove sezone, ne sećam se da je ikad bilo tako - kaže trener crno-belih Željko Obradović.

- Svi imaju veliki kvalitet, tek par timova sa istorijskim značajem može da se nazove favoritima. Veoma je interesantno, mogli smo da imamo 11-6 i budemo gore, ali to je košarka.

Crno-beli su u Tel Avivu zaboravili neke lekcije naučene u prethodne četiri utakmice. Izuzetno meka individualna odbrana omogućila je odličnim individualcima Makabija da postignu 90 poena uprkos katastrofalnom trojkaškom izdanju (7/27).

- Nismo imali koncentracije da branimo igrače Makabija u situacijama "jedan na jedan". Verujem da smo izuzev prvih šest minuta pružili dobar otpor, borili se timski i to je pozitivno. Moramo da shvatimo zašto smo izgubili neke utakmice, jer nas čeka duel sa veoma dobrom Baskonijom. Moramo da zaboravimo šta se desilo u Tel Avivu i spremimo za naredni izazov - kaže Obradović.

Navijači Partizana još nisu preboleli poraz od Baskonije u Vitoriji u 2. kolu, kada je Markus Hauard (čiji je nastup na večerašnjoj utakmici pod znakom pitanja) trojkom sa zvukom sirene izborio produžetak, kasnije i pobedu (103:96).

U tom meču je sa 33 poena postavio lični rekord, trenutno je sedmi na listi najboljih strelaca sa prosekom 15,9. Vreme je za naplatu duga...

- Nema tugovanja, bodriće nas puna hala u meču sa Baskonijom i, pravo da vam kažem, jedva čekam da istrčimo na parket i zabeležimo pobedu - samouveren je Aleksa Avramović, koji je u trećoj četvrtini duela sa Makabijem demonstrirao da će vrlo brzo ponovo postati jedan od glavnih zamajaca u igri crno-belih.

U susretu s baskijskim timom, koji ima samo pobedu manje od vodećeg trija (11-7), neophodno je da faktori postanu i Jam Madar i Džejms Naneli, koje je Obradović u Tel Avivu preselio na klupu posle samo nekoliko minuta igre.

- Svaki igrač ima priliku da na svakom treningu i utakmici uči i napreduje - objašnjava Obradović.

- Nije to samo slučaj kod Madara, već kod svih. Da uče i igraju bolje. Odigrao je mnogo dobrih utakmica ove sezone, nadam se da će nastaviti da igra na nivou neophodnom za Evroligu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!