ĐOKOVIĆ POBEDIO NA EGZIBICIJI U DUBAIJU: Novak blistao u drugom i trećem setu i slavio posle preokreta

Č. V.

23. 12. 2022. u 17:46

NOVAK Đoković došao je do prve pobede na egzibiciji u Dubaiju. On je posle preokreta savladao Sebastijana Ofnera sa 6:7 (5), 6:0, 10:7.

ЂОКОВИЋ ПОБЕДИО НА ЕГЗИБИЦИЈИ У ДУБАИЈУ: Новак блистао у другом и трећем сету и славио после преокрета

FOTO: AP/Tanjug

Nije na ovom nadmetanju nivo igra najbitniji, ali svakako je dobro kad se trijumfuje. Nole je tako slavio prvi put nakon što je na startu poražen od Aleksandra Zvereva, a drugog dana nije igrao jer se nije dobro osećao, pa nije izašao na megdan Niku Kirjosu.

Ovog petka odmerio je snage sa malo poznatim austrijskim teniserom, iako je trebalo da igra najpre protiv Feliksa Ože-Alijasima, pa onda i protiv Holgera Runea. Na kraju je na teren izašao 193. igrač planete i pokazao je zube osvajaču 21 grend slem titule.

Što se meča tiče, Đoković je bolje otvorio, poveo je sa 3:0. Ipak, to nije pokolebalo Ofnera koji se vratio izgubljeno. Igrači su potom do kraja seta čuvali servise, pa se otišlo u taj-brejk gde je bolji bio Austrijanac.

Nije želeo Novak da izgubi i ovaj meč, podigao je obrtaje u drugom segmentu i rivalu nije prepustio nijedan gem. Odlučujući treći set se igrao do 10 poena i tu se Nole bolje snašao u ključnim trenucima i doneo pobedu i bod "sokolovima" koji ipak nije bio dovoljan za konačan trijumf.

Ipak, ono što može da raduje je to što se srpski as dobro zabavljao i osećao na terenu, pa to može da raduje pred novu sezonu koja je iza ugla.

Podsetimo, sa Đokovićem u ekipi na ovoj egzibiciji bili su Grigor Dimitrov, Paula Badosa i Arina Sabalenka.

Treći set: Đoković - Ofner 6:7(5), 6:0, 10:7

10:7 - Pobedio je Đoković i doneo bod ekipi "sokolova", ali to nije dovoljno za ukupnu pobedu.

9:7 - Vratio se Ofner, ali Srbin je u jednom fantastičnom poenu uspeo da dođe do novog mini brejka i meč lopte.

7:5 - Održava Đoković rano stečenu prendost u trećem setu i još tri poena mu nedostaju da dođe pobede.

4:2 - Opet je rivalu oduzeo servis rivalu Novak i ide na prvom trijumfu u "svetskoj teniskoj ligi".

2:1 - Odlučujući set se igra do 10 poena. Na startu su obojica igrača razmenili po mini brejk, a Srbin je prvi sačuvao servis.

Drugi set: Đoković - Ofner 6:7(5), 6:0

6:0 - Strašan set Novaka, ostavio je protivnika na nuli. Ovaj deo meča trajao je samo 23 minuta.

5:0 - Furiozan drugi set Đokovića. Ofner je izbacio loptu u aut za 5:0 i Nole ima priliku da svojim servisom reši drugi set.

4:0 - Ubedljivo deluje Beograđanin u ovom delu susreta, podigao je broj obrtaja i sada je on taj koji u potpunosti kontroliše situaciju na terenu.

3:0 - Još jednog protivniku oduzima servis peti igrač planete i sada krupnim koracima gazi ka osvajanju drugog dela meča.

2:0 - Potvrdio je Đoković brejk, iako je u ovom gemu viđen najbolji poen meča koji je pripao 193. igraču sveta. Odigrao je sjajno kroz noge bez gledanja, ali to mu nije pomoglo da vrati izgubljeno.

1:0 - Kao i prvi tako počinje i drugi set - brejkom srpskog asa. Ostaje da vidimo da li Nole može da zadrži stečenu prednost, što nije uspeo u prošlom delu susreta.

Prvi set: Đoković - Ofner 6:7(5)

6:7 - Okončan je prvi set, dobio ga je Ofner koji nastupa za "zmajeve". Đoković je prilikom 6:5 za rivala napravio duplu grešku i poklonio ovaj deo meča rivalu.

6:6 - Imao je Nole set loptu, izvukao se Austrijanac i obezbedio 13. gem.

6:5 - Bilo je 30:30, ali Đoković je uspeo da dobije još jedan gem i tako obezbedi taj-brejk. Sada će isto morati da uradi Ofner, inače će prvi set biti gotov.

5:5 - Ne predaje se Ofner. Želi maksimalno da oteža posao velikanu "belog sporta" i za sada to uspeva da uradi, iako se vidi da nije u pitanju takmičarski meč.

5:4 - Trenutno 5. igrač sveta opet vraća prednost na stranu "sokolova", tako što je dobio još jedan gem u kome je maestralno servirao.

FOTO: AP/Tanjug

4:4 - Kako meč odmiče Ofner sve bolje servira i Novaku je sve teže da vraća početne udarce Austrijanca.

4:3 - Prekinuo je Beograđanin seriju protivnika. Osvojio je brz gem koji je ekspresno okončan, pa je prednost ponovo na strani srpskog tenisera.

3:3 - Koristi Ofner to što je Đoković malo posustao i vezao je tri gema. Nema sumnje da je ovo važan meč za Austrijanca iako se radi o egzibiciji. Ipak, ima priliku da se odmeri sa osvajačem 21 grend slem titule.

3:2 - Vratio je brejk Austrijanac. Novak mu je u tome dosta pomogao, sa dve duple servis greške u gemu. Ipak, nema sumnje da je Nole mnogo kvalitetniji i da će imati još prilika da ponovo protivniku oduzme servis.

3:1 - Upisao se Ofner na semaforu. Do prvog gema u meču stigao je bez izubljenog poena, servis koji mu je najjače oružje u igri je dobro funkcionisao i to mu je pomoglo da bez poteškoća smanji prednost Đokovića.

3:0 - Potvrdio je Novak brejk, iako je bilo malo problema. Austrijanac je došao do 0:30, ali tada je servis počeo da radi, a upravo je asem okončao gem.

2:0 - Imao je Ofner 40:0 i sve je išlo ka tome da će to bili lagano dobijen gem 193. igrača planeta, no Nole je počeo da čita servise rivala, vezao je četiri poena (na 40:40 se igra odlučujući poen) i odmah došao do brejka.

1:0 - Novak je dobio prvi gem u kojem je servirao. Delovalo je da će to uraditi bez izgubljenog poena, ali ipak je poklonio dva protivniku što mu ipak nije predstavljalo problem da dođe do početne prednosti.

Uoči meča:

Srpski as je u prvom meču za ekipu "sokolova" izgubio od Aleksandra Zvereva, dok u drugom nije izašao na megdan Niku Kirjosu zbog toga što se nije osećao najbolje.

Sada je prilika da Nole upiše prvi trijumf na nademtanju u "Svetskoj teniskoj ligi". Njemu je prvobitno rival trebalo da bude Feliks Ože-Alijasim, ali došlo je do promene, pa će on odmeriti snage sa Austrijancem.

Ofner nije toliko poznat teniskoj javnosti. Trenutno se nalazi na 193. mestu na ATP listi i uglavnom igra čelendžere.

Podsetimo, pored Đokovića u ekipi "sokolova" nastupaju Grigor Dimitrov (Bugarska), Paula Badosa (Španija) i Arina Sabalenka (Belorusija).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a