NADAL O GOAT TRCI: Federer, Đoković, ili ja? Na kraju će samo jedan da bude najbolji

Tanjug

23. 12. 2022. u 17:04

TRKA za najboljeg tenisera svih vremena je nešto o čemu se dosta priča među ljubiteljima "belog sporta". O tome je govorio i veliki šampion Rafael Nadal.

НАДАЛ О ГОАТ ТРЦИ: Федерер, Ђоковић, или ја? На крају ће само један да буде најбољи

Tanjug/AP

Svestan je i on da će biti jako teško odlučiti se ko je na kraju GOAT.

- Rodžer Federer, Novak Đoković ili ja? Na kraju će samo jedan da bude najbolji, ali biće to jako teško definisati jer svako ima svoje argumente - rekao je Nadal.

"Bik sa Majork" trenutno ima 22 gren slema, jedan više od Đokovića i dva više od "penzionera" Federera, priprema se za odbranu titule na Australijan openu.

- Na kraju, bitno je da smo Federer, Đoković i ja uradili mnogo više od onoga što smo sanjali. Ne volim da pričam o tim stvarima jer sam deo jednačine, ali po brojkama smo postigli stvari koje nikada nisu napravljene u sportu, tako da ćemo sigurno ući u istoriju tenisa - istakao je Nadal za "Marku" i dodao:

- Naravno da bih voleo da budem taj koji će završiti sa najvećim brojem grend slemova, ja sam takmičar, ali mi to nikada nije bila opsesija niti će biti.

Zahvalan je na svemu, jer je uspeo da uradi neke velike stvari, čak dosta više od onoga što je sanjao.

- Možda je iluzija, ali opsesija nije. Mogu samo da budem zahvalan što sam tu tolike godine, ne samo kao teniser, već kao ljubitelj tenisa, jer sam uspeo da doživim mnoge stvari koje nisam mogao ni da sanjam.

Nadal je rekao da je istina da je baš on najveći rival Federeru, ali i Đokoviću.

- Istina je da sam ja prvi Federerov rival. Onda, kada je Novak došao, Federer je i dalje bio bolji od mene, ali kasnije, dobijao sam više Rodžera, tako da sam se više susretao i sa Đokovićem. Više sam mu bio veliki rival nego Rodžer. Ovo vidim kao nešto pozitivno, mislim da niko od nas ne bi mogao da ovo pravi do 35. godine i više da nije bilo druge dvojice. Federer, Đoković i ja smo ovo doveli do krajnjih granica, da uvek želimo više - zaključio je Nadal.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti