ZAPADNJACI O NOVCU, A NOVAK O RATU I SANKCIJAMA: Đoković brutalno odgovorio novinaru u Torinu

Novosti online

19. 11. 2022. u 21:45

NOVAK Đoković plasirao se u finale Torina, gde će se boriti za najveću nagradu koja je ikada udeljena nekom teniseru u istoriji belog sporta. Nakon kontroverzi u Australiji, pa neosnovanih optužbi za doping, zapadni mediji su sada počeli da stvaraju narativ da je Nole igrač koga isključivo motiviše novac u karijeri.

ЗАПАДЊАЦИ О НОВЦУ, А НОВАК О РАТУ И САНКЦИЈАМА: Ђоковић брутално одговорио новинару у Торину

FOTO: Tanjug/AP

Zato i ne iznenađuje pitanje novinara  posle opaske da „je tokom karijere zaradio više para nego što Bog sam zna“ – da li mu do glave dopiru dolari – aludirajući na više od 4.7 miliona koje će Novak Đoković zaraditi u slučaju sutrašnje pobede?

- Ne - kratko će Novak, pa nastavlja:

- Samo evri i dinari! - našalio se Nole pa nastavio citirajuči reči legendarnog Zlatana Ibrahimovića. 

- Ispričaću vam šta je Ibrahimović rekao kada su ga u Americi upitali zašto nije prihvatio 100 miliona dolara da pređe iz jednog kluba u drugi. Pare nisu bitne. Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para - završio je šalu Novak, i dopunio odgovor, svojim stavom:

- Naravno, ovo je bila dobra šala, i to što sam je citirao ne znači da i ja tako mislim i govorim. Informacije o našim primanjima su javno dostupne svima, a ono o čemu mediji ne pišu su porezi i ostali troškovi koje plaćamo. Naravno, ne želim da se na to žalim, niti da to bude tema o kojoj bih sada pričao. Imao sam mnogo sreće u životu, i bio sam blagosloven da ta primanja budu posledica mog bavljenja tenisom i uspeha koje sam ostvarivao, zajedno sa svojom porodicom i timom. Svaki evro koji sam zaradio stvoren je kroz težak rad, znoj i suze  i ništa ne uzimam „zdravo za gotovo“ jer dobro znam šta znači i kako izgleda nemati ništa za stolom, među pet članova porodice, tokom rata i sankcija. Ne zaboravimo odakle dolazim i u kojim vremenima sam odrastao. Zapravo, veoma dobro poznajem onu drugu stranu stvarnosti, zbog čega još više cenim i poštujem sve ono što sam stvorio u međuvremenu - zaključuje Đoković.

A, kada su mu novinari "Kurira" nakon spominjanja naše valute na zvaničnoj konferenciji za medije u šali rekli da je vrednost dinara sigurno skočila, naš as je velikim osmehom „overio vrednost“ srpskog smisla za humor.

- Toliko o parama, a ako sutra bude i neko milionče, neka se nađe - rekao je Nole za kraj obraćanja.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a