RASPLET U NOVAKOVOJ GRUPI: Medvedev i Cicipas odigrali dramatičan meč u Torinu! Jedan teniser može polako da pakuje kofere iz Italije

Novosti online

17. 11. 2022. u 00:42

GRČKI teniser Stefanos Cicipas savladao je Rusa Danila Medvedeva u drugom kolu "crvene grupe" na Završnom turniru u Torinu rezultatom 2:1, po setovima - 6:3, 6:7, 7:6.

РАСПЛЕТ У НОВАКОВОЈ ГРУПИ: Медведев и Циципас одиграли драматичан меч у Торину! Један тенисер може полако да пакује кофере из Италије

FOTO: EPA

Meč između petog i trećeg na ATP listi sa pravom je privukao veliku pažnju, a dva tenisera priredila su sjajan duel, pun uzbuđenja i dramatičnih trenutaka.

Cicipas je iskoristio svoje brejk šanse u prvom setu, a onda je o osvajaču drugog odlučivao taj-brejk, u kome je ruski teniser imao i ogromnih 4:1, ali je Grk napravio preokret i počev od 6:5 propustio tri meč lopte.

I Medvedev je u nastavku propustio tri prilike da uzme set, ali je četvrtu iskoristio - 13:11 i izjednačio na 1:1.

FOTO: Tanjug/AP

Usledio je odlučujići treći set, a dva teniska majstora vodila su ujednačenu bitku i uzela po jedan gem na protivnički servis.

Medvedev je čak i servirao za meč, međutim, Cicipas je bio najbolji kada je bilo najteže i herojski uspeo da odvede meč u taj-brejk.

A tamo, tamo nije bilo drame kao u onom delu meča koji je prethodio odlučujućem gemu. Grk je bio impresivan ponovo kada se susret lomio - 7:1, pa će za dva dana u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Andrejem Rubljovim odlučivati o plasmanu u polufinale.

Medvedev će već u grupi biti eliminisan, pa će sa Novakom Đokovićem, koji je ranije danas osigurao prolaz u narednu fazu, igrati praktično revijalni meč.

Posle dva kola Đoković ima maksimalni učinak 2-0, Rubljov i Cicipas su na skoru 1-1, dok Medvedev nema niti jednu pobedu 0-2.

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!