"FEDERER ĆE OSTAVITI DUBLJI TRAG OD NOVAKA": Berdih podigao veliku prašinu "Đoković neće nikada biti kao Rodžer"

Novosti online

02. 10. 2022. u 12:52

NEKADA četvrtoplasirani teniser sveta, Tomaš Berdih govorio je o odlasku Rodžera Federera u penziju, a pomenuo je i srpskog asa Novaka Đokovića.

ФЕДЕРЕР ЋЕ ОСТАВИТИ ДУБЉИ ТРАГ ОД НОВАКА: Бердих подигао велику прашину Ђоковић неће никада бити као Роџер

Foto: Printskrin

Rodžer Federer se od aktivnog igranja tenisa oprostio na emotivnom Lejver kupu, a Berdih je za češke medije komentarisao "GOAT" trku za najboljeg igrača svih vremena, između Švajcarca, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

- Naslućivao sam da je moguće da se povuče s obzirom na zdravstvene probleme kroz koje je prolazio. Trebao je samo da isplanira pravi trenutak, a mislim da mu je tajming bio savršen, rekao je Berdih koji se potom okrenuo trci trojice najboljih:

- Oni koji žele uporediti najveće asove kroz brojke uvek će naći razne argumente za svakog od njih. Možda je broj osvojenih grend slem titula najobjektivnija mera, ali mislim da će Federer ostaviti dublji  trag u tenisu od Novaka Đokovića, a veća je ikona i od Rafaela Nadala. Možda baš zato jer je Švajcarac započeo tu veliku eru. To što je on napravio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim drugim rezultatima, rekao je Berdih.

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Smatra Tomas Berdih da je Rodžer superiorniji od dvojca koji ga prati.

- Ima puno onih koji su počeli da prate tenis ili da ga igraju baš zahvaljujući njegovim veštinama na terenu i to ga čini superiornijim u odnosu na ostale. Iako mogu razumeti da neki navijači nalaze nešto posebno i u Nadalu, Đokoviću ili u drugim igračima.

Hvalio je i Švajcarčevo ponašanje van terena.

Rodžer se ponašao ljudski i ugodno. Kada bi ga sreli u svlačionici ili bilo gde van terena ne biste verovali da je to on. Bilo je trenutaka kada se ponašao i kao dečak i kada je pravio gluposti, rekao je Berdih.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede