SKANDAL KAKAV TENIS NE PAMTI: Teniserka (25) optužila trenera da je silovao

Novosti online

04. 09. 2022. u 09:05

NOVI udar na "beli sport". Fiona Fero (25) optužila je svog trenera Pjera Butera (50) da je silovao i zlostavljao u periodu između 2012. i 2015. godine kada su radili zajedno.

СКАНДАЛ КАКАВ ТЕНИС НЕ ПАМТИ: Тенисерка (25) оптужила тренера да је силовао

Foto EPA

Podnela je tužbu protiv njega i ceo slučaj biće rešen na sudu. Mnoge teniserke stale su na njenu stranu, a njegov advokat Virdžini Pin se oglasila i istakla da "njen klijent priznaje da je postojala veza između njih dvoje, ali da su na to oboje pristali". Ubrzo se je na to reagovala i francuska teniserka koja se javila na društvenim mrežama.

- Mogu da potvrdim da ni na šta nisam pristala i da je to laž. Verujem u pravosudni sistem svoje zemlje i želim da se zahvalim svima koji su me podržali", poručila je Fero i tako demantovala navode njenog nekadašnjeg trenera. Ubrzo je dobila podršku mnogih ljudi širom planete.

Inače, Buter je sarađivao sa trenutno najboljom francuskom teniserkom 10 godina Aliz Korne. Zbog toga je ona pozvana da svedoči na sudu. O tome je pričala na jednoj od konferencija za medije na Ju-Es openu.

- Za mene je to previše ozbiljna tema da bih o njoj pričala tokom turnira. Mnogo utiče na mene i moram da priznam da nisam dobro spavala zbog svega toga. Moram da čestitam Fioni na hrabrosti. Svi smo uz nju i ima našu podršku", rekla je Korne.

Fero je trenutno 259. na WTA rang-listi. Izgubila je u prvom kolu kvalifikacija za Ju-Es open, a najbolji rezultat na grend slemu je plasman u osminu finala Rolan Garosa 2020. godine. Najbolji plasman u karijeri imala je u martu 2021. godine kada je bila 39. na svetu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodre "orlove"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju