SERENI SE NE IDE U PENZIJU: Uživam da igram tenis

Tanjug

01. 09. 2022. u 09:52

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je da uživa na terenu i dodala da će pokušati da nastavi da pobeđuje na Ju-Es openu, prenose danas američki mediji.

СЕРЕНИ СЕ НЕ ИДЕ У ПЕНЗИЈУ: Уживам да играм тенис

Foto AP

Serena Vilijams se noćas plasirala u treće kolo Ju-Es opena, pošto je pobedila drugu igračicu sveta, Estonku Anet Kontavejt 7:6, 2:6, 6:2. Vilijamsova, koja je najavila da će Otvoreno prvenstvo SAD biti njen poslednji turnir u karijeri, pobedila je posle skoro dva i po sata igre. Ona je trenutno 605. teniserka na VTA listi.

- Takmičarski sam veoma nastrojena, a na sve što sada uradim gledam kao na bonus. Nemam šta da dokazujem i apsolutno nemam šta da izgubim. Iskreno, nisam mogla ovako da igram od 1998. godine. Bukvalno sam imala veliku crvenu metu na leđima od 1999. godine (prva titula na Ju-Es openu). Uživam u tome da samo izađem na teren i dugo je prošlo otkad sam mogla tako - rekla je posle meča Serena Vilijams.

Ona će u narednom kolu igrati protiv Ajle Tomljanović iz Australije.

- Čudna je to kombinacija - uživam u tome, ali istovremeno želim da ostanem usredsređena. Ta meta je bila tu na mojim leđima od 1999. Rano sam osvojila prvi grend slem, ali ovde je drugačije - osećam se kao da sam već pobedila, figurativno i mentalno. Rekla sam sebi da igram, da budem Serena, i uspela sam - izjavila je Serena Vilijams.

Kontavejt je u suzama napustila konferenciju za medije.

- Očekivala sam bučnu atmosferu, pošto sam gledala njen prethodni meč. Kada si na terenu, jeste teško, iako sam znala da će tako biti. Nije da su navijali protiv mene, samo su očajnički želeli da Serena pobedi. Ne shvatam to kao lični napad, Serena to zaslužuje - rekla je Kontavejt.

Serena Vilijams je u karijeri osvojila 23 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!