LEPE VESTI IZ AMERIKE: Novak Đoković je dobio veliku bitku

Novosti online

19. 08. 2022. u 08:42

NOVAK Đoković je teniski šampion, ali pre svega i ljudska gromada. Veliki čovek koji je mnogo puta pokazao to, kako u humanitarnim akcijama, tako u odnosu sa navijačima, kao i mnogim drugim stvarima.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ АМЕРИКЕ: Новак Ђоковић је добио велику битку

FOTO: AP/Tanjug

I dok je glavno pitanje svih teniskih pitanja "Da li će se Novak Đoković" pojaviti na Ju-Es openu, stižu lepe vesti iz SAD. Srbin je dobio već jednu bitku koja će njemu biti draga u rangu one da ga puste da nastupi u Njujorku.

Naime, nagradni fond Ju-Es opena porastao je na neverovatnih 60 miliona dolara. Organizatori američkog grend slema saopštili su i pojedinačne iznose nagrada, pa će tako pobednicima pripasti po 2,6 miliona dolara, dok će finalisti inkasirati upola manje, polufinalisti 705 hiljada dolara.Inače, 60 miliona dolara koliko je trenutno nagradni fond, nadmašuje prošlogodišnji koji je iznosio 57,5 miliona.

A sada sledi ono glavno.Čelnici Ju-Es opena su naveli posebno i da se za uvodne runde plaća više novca "posle informacija koje su do njih stigle iz Saveta igrača ATP i WTA".Velika povećanja za uvodne dve runde iznose čak 85 posto, odnosno 57 posto više u odnosu na 2016. godinu.

Tako se može reći da je Novak Đoković uspeo u svojoj misiji, jer je upravo ovo bio jedan od razloga zašto je posle mastersa u Sinsinatiju pokrenuo svoj teniski sindikat PTPA uz Vaseka Pospišila i privukao sebi mnogo tenisera.

Ameri, Nole i kad nije kod vas on pobeđuje, a nadamo se da ćete ga pustiti da podigne pehar u Njujorku, koji bi mu mnogo značio u trci sa Rafaelom Nadalom za mesto GOAT-a.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine