SRBOFOBIJA I RUSOFOBIJA! Novak Đoković i Danil Medvedev doživeli neviđenu nepravdu - sportska bruka koja će živeti doveka

Novosti online

20. 08. 2022. u 20:37

"ESPY" je nagrada koja se tradicionalno dodeljuje za najveća sportska dostignuća u toku jedne godine, ali planeti je postalo jasno da ovo priznanje sa sportom gotovo da nema nikakvih dodirnih tačaka.

СРБОФОБИЈА И РУСОФОБИЈА! Новак Ђоковић и Данил Медведев доживели невиђену неправду - спортска брука која ће живети довека

FOTO: Photojoiner

Naime, ovogodišnja nagrada u domenu tenisa otišla je u ruke Rafael Nadala, a ponovo će Španac morati da se zahvali političkim uplivima za to, koji su mu i ovoga puta, baš kao i mnogo puta do sada, raskrčili put do vrha...

Kada je reč o statistici, koja je glavni parametar, Rafa je ove takmičarske godine osvojio dva grend slema (Nole nije igrao u Australiji), a Novak Đoković i Medvedev po jedan.

"Bik sa majorke" sa druge strane nije uspeo da se domogne niti jedne ATP masters titule, dok su Srbin i Rus uspeli to da učine dva puta, što u zbiru govori da su i jedan i drugi ispred Španca, kada je reč o ukupnom broju velikih trofeja.

FOTO: Printskrin

Treba podsetiti i da je Đoković u ovu godinu ušao kao svetski broj jedan i apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, što je zaista istorijsko dostignuće. 

Ipak, nije stvar ni u nagradama, uzeli su "kralju belog sporta" mnogo više, pa "El Matador" može da se pohvali još nečime ove godine.

Ono što posebno stvara gorak ukus, nije činjenica da je Nadal došao do ovog prestižnog priznanja, već to, da Novak Đoković i Danil Medvedev nisu bili čak ni u krugu od tri nominovana tenisera za ovu prestižnu nagradu.

FOTO: Printskrin

A zašto?

Beskičmenjaci koji sede u foteljama teniskih organizacija nisu smeli da dozvole da pred očima celog sveta publika izglasa "malog od Srbije", kako je Nole sebe nazvao pre nego što se na njega sručilo drvlje i kamenje, počev od deportacije iz Australije zbog Kovid-vakcinacije.

Prosto, nepodobni su morali da se uklone...

Tako je i najbolji ruski teniser, Danil Medvedev, po svaku cenu morao biti izolovan sa liste nominovanih. Jer, kao što svaki prosečan gledalac holivudskih filmova zna, Rusi su zli, pa kako dozvoliti da u jeku rata u Ukrajini, najbolji teniser godine eventualno dođe iz zemlje koju zapadni mediji nazivaju "agresorskom"?

Foto: Printskrin/ Youtube

ESPY nagrade dodeljuju se od 1993. godine i predstavljaju priznanje za izuzetnost u sportu u kalendarskoj godini.

Rafael Nadal treći put u karijeri dobio je pomenuto priznanje, ali je i dalje daleko od rekordera Rodžera Federera (9) i Novaka Đokovića (5).

Pisaće se Rafi ova nagrada, ali će sportska bruka, kojom je svet tenisa još jednom ukaljan živeti doveka.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju