NADAL SE POVUKAO! Šokantna odluka španskog tenisera pred turnir u Montrealu

Novosti online

05. 08. 2022. u 14:48

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal opet ima probleme sa zdravljem, zbog čega je obavestio javnost da neće učestvovati na ATP 1000 turniru u Montrealu.

НАДАЛ СЕ ПОВУКАО! Шокантна одлука шпанског тенисера пред турнир у Монтреалу

Tanjug/AP

Rafa je poslednji put učestvovao na Rodžers kupu 2019. godine, kada se turnir takođe igrao u Montrealu (koji naizmenično organizuje ovaj turnir sa Torontom).

Ukupno je pet puta osvajao Rodžers kup španski teniser i to mu je, posle tri mastersa koji se igraju na šljaci (Monte Karlo, Rim i Madrid), najuspešniji turnir iz ove kategorije.

– Posle odmora i kasnijeg povratka treniznima, sve je išlo u dobrom pravcu. I pre četiri dana sam počeo da treniram jačim intenzitetom, ali juče, posle treninga, imao sam malu nelagodu koja je bila prisutna i danas.

- Odlučili smo da ne putujemo u Montreal i da nastavimo sa treninzima bez prisiljavanja. Iskreno se zahvaljujem direktoru turnira Eugenu i celom njegovom timu na razumevanju i podršci koju su mi uvek ukazivali, a ni današnji dan nije bio izuzetak. Nadam se da ću ponovo igrati u Montrealu, turniru koji volim i koji sam osvojio pet puta pred publikom koja me je uvek dočekivala sa velikom ljubavlju. Nemam izbora nego da u ovom trenutku budem razborit i razmišljam o zdravlju – napisao je Nadal na Tviteru.

Turnir u Montrealu igra se od osmog do 13. avgusta za nagradni fond od šest i po miliona dolara. Titulu brani prvi reket sveta Danil Medvedev, kome će posao sada biti dodatno olakšan jer je pre Rafe učešće na ovom turniru silom prilika otkazao i Novak Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista