"TO PRAVILO JOŠ VAŽI?!" Novak Đoković ostao zatečen posle pobede: Imao sam sreće, hvala Bogu!

Novosti online

03. 07. 2022. u 23:48

NOVAK Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, pa i ne čudi njegovo zadovoljstvo.

ТО ПРАВИЛО ЈОШ ВАЖИ?! Новак Ђоковић остао затечен после победе: Имао сам среће, хвала Богу!

FOTO: Tanjug/AP

Najpre je u to četvrtfinale prošao Janik Siner, priredivši iznenađenje pobedom nad senzacionalnim Špancem, Karlosom Alkarazom, a onda je u kasnim večernjim satima Nole prošao, i to uz izgubljeni set od sjajnog autsajdera, Tima van Rajthovena.

Ostavši u 22.45 pokraj Centralnog terena da da izjavu, najpre se zahvalio publici.

- Prvo, moram da se zahvalim svima prisutnima što su ostali ovako kasno da bi nas gledali. A posebno hvala za (legendu tenisa) Bili Džin, koja je ostala. Velika je čast igrati pred Vama! - rekao je Nole.

Gotovo u dahu, dodao je sledeće:

- Bilo je veoma teško. Nikada nisam igrao protiv Van Rajthovena, a on je dobio pre nekoliko nedelja svoj prvi ATP meč, pa je zatim pobeđivao igrače iz Top 10, Top 5, imao niz trijumfa na ovoj podlozi... A sa onakvim servisom, sa onakvim snažnim forhendom, trebalo mi je vremena da se naviknem i na tu njegovu moć, ali i na igranje sa zatvorenim krovom, jer je u ovakvim uslovima sve na terenu malo klizavije.

Tada ga je voditelj upitao da li je svesno žurio da završi meč pre 23 sata po lokalnom vremenu, jer da nije to uradio, duel bi bio prekinut i nastavljn u ponedeljak.

- To (pravilo) još važi? Imao sam sreće! (smeh) Dobro je, ostalo je 20 minuta, hvala Bogu! Sećam se pre nekoliko godina sam tako igrao s Nadalom, nikada nije prijatno kada morate meč da prekidate, pa da igrate sutradan - priznao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a