ISTORIJSKI DAN ZA VIMBLDON: Đoković se pozdravio sa Nadalom, pa počeo sparing sa Hrvatom (VIDEO)

Novosti online

23. 06. 2022. u 16:24

TREĆI grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak. Poznat kao turnir sa najdužom tradicijom i striktnim pravilima, Vimbldon ovaj put neće biti ni po čemu sličan onim prethodnima, s obzirom na to da se neće dodeljivati bodovi, zbog odluke da se ruskim i beloruskim teniserima zabrani učešće.

ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА ВИМБЛДОН: Ђоковић се поздравио са Надалом, па почео спаринг са Хрватом (ВИДЕО)

FOTO: AP

Takođe, još jedna zanimljiva scena se desila na Centralnom terenu Otvorenog prvenstva Engleske. Rafael Nadal dobio je čast da bude prvi igrač u istoriji Vimbldona koji je trenirao na glavnom terenu pred početak turnira.

Nedugo zatim, na teren je došao i Novak Đoković.

Usledio je pozdrav našeg i španskog tenisera, koji na ovom grend slemu mogu da se sastanu tek u finalu kao prvi i drugi nosioci.


Odmah nakon treninga Nadala, i naš Nole je počeo sparing meč sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem.  Obično to nije velika stvar, ali za ovaj prestižni grend slem jeste, jer je to prvi put da je takmičarima dozvoljeno da vežbaju na travnatoj površini Centralnog terena pre nego što turnir počne.


Njih dvojica su na Vimbldonu odigrali dva zvanična duela, a u oba je bolji bio srpski teniser. Prvi put 2014. u četvrtfinalu sa 3-2 u setovima i 2015. u četvrtfinalu sa 3-0.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KECMANOVIĆ PAKUJE KOFERE, IDE KUĆI: Posle maratonske borbe eliminisan iz Bukurešta