"NIJE BILO LAKO GLEDATI SAŠU KAKO PLAČE": Rafael Nadal sa pomešanim osećanjima posle plasmana u novo finale Rolan Garosa (VIDEO)

O. M.

03. 06. 2022. u 19:29

RAFAEL NADAL je za 36. rođendan častio sebe plasmanom u finale Rolan Garosa, ali zbog načina na koji je stigao do pobede nije mogao da slavi.

НИЈЕ БИЛО ЛАКО ГЛЕДАТИ САШУ КАКО ПЛАЧЕ: Рафаел Надал са помешаним осећањима после пласмана у ново финале Ролан Гароса (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Aleksandar Zverev je u kolicima iznet sa terena da bi se nešto kasnije vratio na štakama, samo da bi predao meč i čestitao El matadoru na plasmanu u 30. gren slem finale, a 14. u Bulonjskoj šumi.

Neverovatnom meču svedočili su gledaoci na Šatrijeu i milioni ispred malih ekrana sve do tog kobnog momenta. Taj-brejk je trebalo da odluči osvajača drugog seta a već je vreme na semaforu pokazivalo da se igra puna tri sata.

Sve je govorilo da nas čeka veličanstven duel predstavnika "Velike trojke" i "Nove generacije", ali jeziva povreda nemačkog asa sve je prekinula.

Zverev nije krio suze koje su tekle malo zbog bola u povređenom članku, malo zbog propuštene prilike za plasman u finale Otvorenog prvenstva Francuske, ali ništa manje mračno nije bilo ni lice Rafe Nadala, koji je potvrdio da mu je veoma teško palo kada je video da Saša plače.

- Znam koliko se borio da osvoji grend slem. U ovom momentu ovo je velika nesreća za njega. Siguran sam da će osvojiti mnogo više od jednog gren slema i želim mu mnogo sreće.

- Neverovatno težak meč. nismo završili ni drugi set a igrali smo više od tri sata. Kad je na svom najvišem nivou igrati protiv njega je jedan od najvećih izazova na Turu - rekao je Nadal.

Špancu su pomešana osećanja, s jedne strane žali kolegu, a s druge, ostvario je svoj večni cilj - plasman u finale Rolan Garosa i borbu za još jedan "kup musketara". 

- Za mene plasman u novo finale RG je ostvarenje sna. Ali, s druge strane, završiti meč na ovaj način... Bio sam u sobi sa Sašom, videti ga kako plače je bio veoma težak trenutak. želim sve najbolje njemu i njegovom timu - zaključio je Rafa.

Protivnika u borbi za titulu šampiona Rolan Garosa, Matador će saznati posle drugog polufinala u kome se sastaju Marin Čilić i Kasper Rud. Ko god to da bude biće to njegovo prvo finale, ali ako mesto u nedeljnom finalu izbori Hrvat, postaće jedini aktivni igrač van "velike četvorke" koji je igrao finala sva četiri gren slema.

 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju