DAN KADA JE SVE POČELO: Rafael Nadal tradicionalno proslavlja rođendan na Rolan Garosu, a evo zašto je ovaj dan upisan u istoriji tenisa

Novosti online

03. 06. 2022. u 14:30

NA današnji dan 2005. Rafael Nadal je pobedio Rodžera Federera na Otvorenom prvenstvu Francuske i započeo svoju vladavinu u svetu tenisa na šljaci.

ДАН КАДА ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО: Рафаел Надал традиционално прославља рођендан на Ролан Гаросу, а ево зашто је овај дан уписан у историји тениса

FOTO: AP

Trećeg juna 2005. Rodžer Federer i Rafael Nadal su prvi put igrali jedan protiv drugog na grend slemu. Nadal je tog dana slavio 19. rođendan i bio je u polufinalu svog prvog Rolan Garosa protiv prvog igrača sveta.


Prvi nosilac je tada već imao četiri grend slem titule, ali Španac je pobedio, a kasnije i podigao trofej. Nakon te godine, Nadal je osvojio još 12 titula, obarajući brojne rekorde na tom putu. Taj dan je počela dominacija čoveka koji s pravom nosi titulu "kralja šljake".



Inače, Nadal je u Parizu debitovao tek 2005, jer je 2003. i 2004. morao da se povuče zbog povreda lakta i levog skočnog zgloba. Od tada pa nadalje postalo je sasvim normalno da popularni Rafa svoj rođendan proslavlja na prestižnom grend slemu.

Statistika Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske je neverovatna. Španski teniser je na ovom turniru zabeležio ukupno 105 pobeda, uz samo tri poraza.

BONUS VIDEO: Navijači Real Madrida u Parizu
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri