ŠPANSKO FINALE U BARSELONI: Alkaraz spasao meč loptu protiv De Minaura (VIDEO)

Novosti online

24. 04. 2022. u 15:08

ŠPANSKO čudo od deteta Karlos Alkaraz imaće priliku da se bori za titulu u Barseloni, iako je u polufinalnom meču protiv Aleksa de Minaura bio na rubu poraza.

ШПАНСКО ФИНАЛЕ У БАРСЕЛОНИ: Алкараз спасао меч лопту против Де Минаура (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Vodio je Australijanac sa 1:0,  6:5 i 40:15 i imao servis, a onda je španac pokazao da nije slučajno projaktovan za budućeg kralja šljake i teniskog broja jedan. Osvojio je četiri poena za redom, uveo meč u taj-brejk u kome je izjednačio na 1:1 u setovima.

Tamo je prvi stigao do brejka prednosti i to u prvfom gemu koji je trajao čak 23 minuta. Imao je Australijanac šansu za ribrejk, ali je propustio i tu i još jednu priliku da bi brejk vratio tek u šestom gemu.

Alkaraz je opet brejknuo rivala u devetom gemu, da bi u sledećem bez izgubljenog poena stigao do drugog seta, time i meča.

Za četvrtu titulu u karijeri, petu ako računamo "NekstGen masters" boriće se već kasnije danas, protiv zemljaka Pabla Karenja Buste koji je u prvom polufinalu nadigrao Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:4.

Biće zanimljivo videti za koga će navijati publika u Barseloni, pošto se sastaju lokalni momak Karenjo-Busta i najveća nada španskog tenisa.

Karenjo-Busta je imao više vremena za odmor, ali on je pre dva dana morao da odigra dva meča, prvo protiv Lorenca Sonega, pa protiv Kaspera Ruda. On je u ta dva meča morao da odigra 60 gemova i da spasi tri meč lopte za skoro šest časova igre.

BONUS VIDEO - Đoković Rubljov se kucali jajima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda