ĐOKOVIĆ DOBIO PODRŠKU OD ZVEREVA: "Za isključenje beloruskih i ruskih sportista sa Vimbldona nema razloga"

Novosti online

23. 04. 2022. u 09:12

TREĆI teniser sveta Aleksandar Zverev osudio je odluku Vimbldona da sa ovogodišnjeg izdanja turnira izbaci ruske i beloruske sportiste.

ЂОКОВИЋ ДОБИО ПОДРШКУ ОД ЗВЕРЕВА:  За искључење белоруских и руских спортиста са Вимблдона нема разлога

FOTO: AP/Tanjug

Zverev je etnički Rus koji nastupa pod nemačkom zastavom. Njegovi roditelji, bivši teniski profesionalci Aleksandar stariji i Irina, početkom devedesetih godina preselilisu se iz Sovjetskog saveza u Nemačku.

Nakon što su organizatori Vimbldona ozvaničili svoju odluku javlja se se sve veći broj teniskih poslenika koji su je osudili, a među njima je i aktuelni olimpijski šampion, koji se tako prodružio najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i legendarnoj Martini Navratilovoj, najzvučnijim imenima među onima koji su stali na stranu ruskih i beloruskih tenisera i teniserki.

- Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Belorusije isključe s teniskih takmičenja, ali ovo ne mogu da podržim, iako sam protiv rata kao i svi mi - rekao je Zverev.

LICEMERNO OBJAŠNjENjE VIMBLDONA

S druge strane, oglasio se i organizator Vimbldona, Sveengleski kroke i teniski klub, prilično licemernom izjavom predsednika Ijana Hjuita.

- Razumemo da im je ovo teško da prihvate, ali osobe kojih se ovo tiče moraju da snose posledice postupaka ruskog režima. S obzirom na važnost činjenice da sport ne sme da se zloupotrebi za promociju ruskog režima, kao i zbog zabrinutosti za bezbednost igračica i igrača, ne vidimo drugu mogućnost - rekao je Holms.

BONUS VIDEO - Novak se družio sa džfanovima u navijačkom selu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde