EMA RADUKANU ANGAŽOVALA BIVŠEG NOVAKOVOG TRENERA: Predvideo je još 2005. da će Đoković postati najbolji na svetu

Novosti online

08. 04. 2022. u 13:20

ŠAMPIONKA Ju-Es opena Ema Radukanu nije imala zapažene rezultate od senzacionalnog trijumfa na Flešing medouzu. Odigrala je samo sedam mečeva, sve na tvrdoj podlozi i doživela pet poraza. Sada je očekuje početak sezone na šljaci, prvi u njenoj kratkoj profesionalnoj karijeri.

ЕМА РАДУКАНУ АНГАЖОВАЛА БИВШЕГ НОВАКОВОГ ТРЕНЕРА: Предвидео је још 2005. да ће Ђоковић постати најбољи на свету

FOTO: EPA

Donedavno je mlada Britanka rumunsko-kineskog porekla bila bez trenera, ali je posle eliminacije u Lincu angažovala Torbena Belca koji je pomogao Anželiki Kerber da 2016. dođe do dve grend slem titule (AO i USO) i prvog mesta na VTA listi.

Sada je Radukanu rešila da pojača stručni štab i to još jednim velikim trenerskim imenom, čovekom koji je zaslužan za rani uspon Novaka Ćokovića, Rikardom Pjatijem.

Pjati je donedavno trenirao Janika Sinera, koji ga je napustio iz istog razloga iz koga je 2006. saradnju s njim prekinuo Nole, Pjati uporedo vodi tenisku akademiju Bordiđera i ne želi u potpunosti da se okrene pojedinačnom radu. U ovoj akademiji radi se na zemljanim terenima, a brigu o Emi će uz Pjatija voditi isti njegovi saradnici koji su mu pomagali oko Sinera, Dalibor Sirola i Klaudio Zimalja.

Verovatno će Belc ostati prvi trener Radukanove, a Italijan preuzeti neku vrstu mentorske uloge, ali imajući u vidu kako je rad sa njim uticao na karijere Novaka Đokovića, Janika Sinera i Marije Šarapove, možemo očekivati da će mlada Britanka blistati ovog proleća na šljaci.

Radukanu je prošle godine zapanjila teniski svet, postavši prva igračica u istoriji koja je stigla do grend slem titule iz kvalifikacija.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna