SRPSKO ČUDO MELJE SVE REDOM: Kecmanović se osvetio Amerikancu za četvrtfinale Majamija

Č. V.

30. 03. 2022. u 07:59

MIOMIR Kecmanović nastavlja da deli teniske lekcije na američkoj turneji. Srbin se plasirao u četvrtfinale mastersa u Majamiju, pošto je posle preokreta pobedio Tejlora Frica sa 3:6, 6:1, 6:4.

СРПСКО ЧУДО МЕЉЕ СВЕ РЕДОМ: Кецмановић се осветио Американцу за четвртфинале Мајамија

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Ako je bilo dileme, sad je više nema. Miša je postao igrač za velika dela. Trenutno 48. na ATP listi se domogao drugog vezanog četvrtfinala mastersa. Uradio je to prošle nedelje u Indijan Velsu i tada je zaustavljen baš od rivala koga je sada pobedio.

Želeo je 22-godišnjak iz Beograda da se osveti rivalu i u tome je uspeo, iako je delovalo da će se ponovo 13. igrač planete radovati.

Da Kecmanović igra fantastičan tenis pokazuje činjenica da je u poslednjih devet mečeva na kojima je upisao osam pobeda savladao neke velike igrače - dvojicu iz top 10, Matea Beretinija i Feliksa Ože-Alijasima, ali i grend slem šampiona Marina Čilića, kao i Sebastijana Kordu.

Što se ovog meča tiče, prvi set je bio izjednačen sve do osmog gema kada je Fric došao do brejka koji mu je doneo vođstvo. Činilo se da je to sve od Miomirovog nastupa na Floridi, ali...

Verovao je Srbin da je rivala počeo da stiže umor (osvojio Indijan Vels) i bio je u pravu, pošto je Amerikanac dobacivao ka svom timu da je mnogo umoran. Naravno, zasluge su i Mišine koji je ubacio u brzinu više i odigrao uraganski set, u kome je samleo momka iz Kalifornije kome je prepustio samo jedan gem.

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kecmanović je u prvom gemu odlučujućeg seta napravio pritisak na servis Tejlora koji je ovaj izdržao - spasao je četiri brejk lopte, ali to je bio samo povod za ono što će se desiti malo kasnije, a to je brejk srpskog tenisera do koga je Beograđanin stigao u trećem gemu.

Nije Fric želeo da se preda, već u narednom je pokušao da uzvrati, no Miša se nije dao, sačuvao je servis, a potom sigurnom igrom uspeo da privede meč kraju onako kako je želeo posle dva sata i sedam minuta.

Kecmanović će u četvrtfinalu igrati protiv supertalentovanog Španca Karlosa Alkaraza koji je pobedio Stefanosa Cicipasa sa 7:5, 6:3.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)