HRVATI BI PROTIV SRBIJE NA MUNDIJALU: Komšije ne mogu da dočekaju žreb za Svetsko prvenstvo

Novosti online

29. 03. 2022. u 21:43

BLIŽI nam se žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru, koji će biti održan 1. aprila, tada će Srbija dobiti protivnike, a već se spekuliše koja bi grupa bila najpoželjnija...

ХРВАТИ БИ ПРОТИВ СРБИЈЕ НА МУНДИЈАЛУ: Комшије не могу да дочекају жреб за Светско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije biće u trećem šeširu, kada su šeširi poznati krene se sa pravljenjem idealnih i onih manje idealnih grupa.

Reprezentacije koje će se naći sa našom u šeširu su: Japan, Iran, Južna Koreja, a potencijalni su pobednik duela Švedska - Poljska, Senegal, Maroko i Nigerija, koji su favoriti u svojim dvomečima afričkog baraža kvalifikacija.

Prema praviliniku FIFA, timovi iz iste konferencije ne mogu da igraju u istoj grupi, izuzete su evropske selekcije (13 reprezentacija sa "starog kontinenta" učestvuje na Mundijalu)

Hrvatski mediji su već krenuli sa izvačenjem protivnika, a ono što je zanimljivo je da su na "simuliranom žrebu" izvukli, ni manje, ni više, nego Srbiju.

"Vatreni" se sigurno nalaze u drugom šeširu i ne mogu igrati protiv Danske, Holandije, Nemačke, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske i Urugvaja. Ali, sve ostalo je potpuno otvoreno.

Prema novinarima "Večernjeg lista" grupa koja bi bila poprilično atraktivna bila bi Brazil, Srbija i Novi Zeland, ako bi prošao kvalifikacije protiv Solomonskih Ostrva, a potom i Kostarike.

Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra

"Šešir 1": Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal*;

"Šešir 2": Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko*, SAD*, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska;

"Šešir 3": Švedska/Poljska*, Senegal*, Japan, Iran, Srbija, Maroko*, Koreja, Nigerija*;

"Šešir 4": Tunis*, Kanada*, Kamerun*, Ekvador, Saudijska Arabija, Vels*, Peru*, Kostarika*.

Sa zvezdicom su obeležene selekcije koje su i dalje u kvalifikacijama, ali koje su favoriti za plasman na Mundijal u Kataru.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)