"HOĆE DA UNIŠTE NOVAKA": Đokovićev prijatelj otkrio prljav plan Zapada

Novosti online

07. 02. 2022. u 11:32

PRVI reket sveta Novak Đoković prošao je kroz pravi pakao tokom boravka u Australiji. Srbina su žestoko ponizili u Melburnu, mestu gde je pisao tenisku istoriju.

ХОЋЕ ДА УНИШТЕ НОВАКА: Ђоковићев пријатељ открио прљав план Запада

Foto AP

O celoj zbrci, kao i ciljevima zapadnih sila da unište Novaka, kao i povratničkim planovima prvog reketa sveta, govorio je Semir Osmanagić - osnivač i rukovodilac fondacije "Arheološki park ‒ Bosanska piramida Sunca".

- Pre svega, moram da napomenem da je Đoković u Australiju otputovao kao sportista i da je njegova namera bila isključivo sportska. Doduše, politika je učinila svoje, iako se Nole dostojanstveno borio za svoja prava. Međutim, njemu je učinjena velika nepravda, a čini mi se da već dve godine postoje pokušaji da Đokovića onemoguće da po svim osnovama potvrdi primat kao najbolji teniser svih vremena. Čak i ako mu zabrane nastup na turnirima u 2022. godini, verujem da će 2023. biti njegova. Do tada će verovatno popustiti kovid mere i moći će da putuje u različite zemlje, bez obzira na vakcinalni status ‒ istakao je Osmanagić za "Objektiv.rs".

Foto: Printskrin

 

Takođe, Osmanagić ističe i šta to srpskog tenisera izdvaja od konkurencije.

- Osnovni kriterijum da li je neko najbolji u istoriji jeste vreme provedeno na tronu. Đoković je gotovo deset godina neprikosnoven, pa se takav podvig neće ponoviti u dalekoj budućnosti. U međuvremenu, nametnuto je da je najbolji onaj ko ima najviše grend slem trofeja, i to u periodu kada je Novak imao 17 pehara, a Federer i Nadal po 20. Tenis je iskusio situaciju da je politika umešala prste da primat drže ljudi sa Zapada. Mislili su da ih Đoković neće sustići, pa sada čine sve da ga zaustave i da po toj osnovi bude svetski broj jedan.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati