"POKAZUJEM VEĆU ŽELJU I ENERGIJU"! Kecmanović: Zadovoljan sam igrom, ne mogu da se ljutim na sebe

Novosti online

23. 01. 2022. u 13:41

MIOMIR Kecmanović odigrao je sjajan Australijan open, zaustavljen je u osmini finala i to je njegov najbolji rezultat na grend slemovima u dosadašnjem toku karijere.

ПОКАЗУЈЕМ ВЕЋУ ЖЕЉУ И ЕНЕРГИЈУ! Кецмановић: Задовољан сам игром, не могу да се љутим на себе

FOTO: AP/Tanjug

Gael Monfis slavio je u tri seta, a srpski teniser analizirao je meč protiv iskusnog Francuza.

- Nije bilo lako igrati, Gael je igrao jako dobro tokom celog meča. Nije mi dao mnogo prilika, ali dao sam sve od sebe – nažalost, nije bilo dovoljno. Fenomenalna nedelja za mene, postigao sam nešto što dosad nisam. Neke stvari sam pokazao na terenu koje dosad nisam, što me čini presrećnim, jer smo radili na promenama, kako bih bio bolji igrač. Danas je Monfis bio bolji kada se lomilo, išlo je na njegovu stranu. Trenutno sam premoren, ali zadovoljan sam igrom, ne mogu da se ljutim na sebe - rekao je Kecmanović.

Kecmanović: Popravio sam fizičku spremu

Potom je istakao da je dosta napredovao, da igra sa više želje i energije.

- Najviše sam popravio fizičku spremu. Mogao sam da odigram četiri meča na tri dobijena, uspeo sam da izdržim. Prethodnih godina nisam mogao toliko da igram, niti da držim nivo tako dugo. Na terenu takođe, pokazujem veću energiju i želju, više grizem – uspeo sam mentalni deo da preokrenem u boljem smislu.

Monfis je čestitao Kecmanovići posle meča i pohvalio njegov tenis.

- Čestitao mi je na dobrom turniru, da guram dalje i da će dobri rezultati doći ako budem ovako igrao.

Delovalo je u trećem setu da je 35-godišnjak iz Pariza umoran, ali Srbin na to nije obraćao pažnju.

- Nisam previše obraćao pažnju na to što se savijao i što je izgledao kao da je umoran, jer je posle toga trčao normalno, servirao asove. Znao sam da nije umoran, već da se tako na terenu nosi. Stvarno sam se trudio da igram svoje, da budem agresivan, ali bio je bolji kada se lomio.

Otkrio je 77. igrač sveta planove za naredni period.

- Već sutra idem za Beograd, tu ću biti sedam dana, pa idem u Buenos Ajres na šljaku. Idem kod Davida da se vidim, da radimo malo, biće uz mene tamo. Sviđa mi se kako razmišlja, kakvu energiju ima, dosta je stvari promenio – prošle godine se to nije videlo, jer nisam dobio ništa, ali sada polako pokazujem sve to na čemu smo radili. Videćemo mogu li da zadržim ovakav nivo, nadam se da mogu.

Potom je govorio o igri na meču protiv Monfisa.

- Bolje se nameštam na loptu, bolje se krećem, ne pokušavam više da uradim udarac samo rukom. Nažalost, danas nisam dobro servirao, ali opet, prethodna tri meča me je servis vadio uglavnom. Da sam imao viši procenat, možda bi bilo bolje. Planirao sam da ja pritiskam kad god mogu, da mu ne dam vremena da igra šta hoće, znao sam da ne mogu da prebacujem s njim, da će više da istrči i da stigne. Morao sam da igram ovako, ali on je uspevao da nađe vinere iz teških pozicija, nekada je i nerezonski pogađao. Da mu nisu neke lopte ušle, ko zna šta bi bilo, ali ušlo je... Treba ići na mrežu što više. Skraćuješ vreme protivniku, kada se rival brani, ne moraš da igraš ispočetka. Moram da izlazim na mrežu kako bih naučio – koliko god vežbao na treningu, mora i na meču da se proba, kada se i ruka skrati. Vremenom i ponavljanjem, to će doći.

Za kraj je naglasio da će raditi na poboljšanju servisa.

- Kako je bilo, mnogo je bolje sada. Ima još milion stvari koje mogu da uradim – varijacija, rastegljivost ramena, jačanje... Nadam se da ću još uspeti da poboljšam servis - zaključio je Kecmanović.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist