ĐOKOVIĆ ZA BOGOJAVLJENJE - NA LITURGIJI! Prvo pojavljivanje u javnosti od dolaska iz Australije

Novosti online

19. 01. 2022. u 11:48

NOVAK Đoković se prvi put pojavio u javnosti od dolaska iz Australije, odakle su ga lokalne vlasti proterale jer "predstavlja opasnost za tamošnje zdravlje i red".

ЂОКОВИЋ ЗА БОГОЈАВЉЕЊЕ - НА ЛИТУРГИЈИ! Прво појављивање у јавности од доласка из Аустралије

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

U nedelju je Savezni sud u Melburnu doneo odluku da se najbolji teniser sveta deportuje, posle 11 dana drame oko njegovog statusa, a dan kasnije on je, letom preko Dubaija, stigao u srpsku prestonicu.

Od tada se držao van javnih mesta, ali je u sredu, na praznik Bogojavljenja, otišao na Kalemegdan.
Prisustvovao je liturgiji u crkvi Ružica, javlja "Informer".

Koliko će Novak ostati u Beogradu, zasada nije poznato, kao ni to kakvi su mu dalji planovi vezani za tenis.

Šta se, zapravo, sve dogodilo Novaku?

Đokoviću su najpre australijske vlasti zamerale na aerodromu u Melburnu da nije imao valjanu dokumentaciju za ulazak u pomenutu zemlju. Tu tvrdnju je on na okružnom ogranku Saveznog suda u Melburnu oborio, ali je pet dana kasnije pomenuti ministar Aleks Hok iskoristio pravo koje mu zakon daje da on lično nekome oduzme vizu ako tog nekoga proceni kao osobu koja ugrožava zdravlje, bezbednost i/ili red u Australiji.


Imajući u vidu da australijski ministar za imigracije može za bilo kog stranca da donese takvu odluku, Savezni sud je potom stupio na scenu i jednoglasnom odlukom tročlanog sudijskog veća proterao Đokovića iz države u koju je došao da brani tri uzastopno osvojene titule na Australijan openu.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se dešava u vezi sa Australijan openom 2022, koji je počeo u ponedeljak bez branioca titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)