NE DAJU DA IM SRBIN POREMETI PLANOVE: Legendarni golgeter Dušan Savić za "Novosti" o torturi koju je prošao Novak Đoković u Melburnu

Z. ĆOROVIĆ

18. 01. 2022. u 12:00

JAK na jeziku i logici, kao nekada na levici, desnici i glavi, naš čuveni golgeter Dušan Savić žestoko je "opalio" po onima koji su naneli zlo Novaku Đokoviću u Australiji.

НЕ ДАЈУ ДА ИМ СРБИН ПОРЕМЕТИ ПЛАНОВЕ: Легендарни голгетер Душан Савић за Новости о тортури коју је прошао Новак Ђоковић у Мелбурну

FOTO: Privatna arhiva

- Kao bivši sportista, doživeo sam sve ovo kao veliku nepravdu, jedan atentat na pravdu, na zdrav razum i moral - ističe Savić u razgovoru za "Novosti".

- Valjda je sada svima sve jasno, da ovde nema teorije zavere, već je zavera na delu. Njima najviše smeta što je Novak Đoković neko ko nije njihov projekat, već Srbin, pravoslavac, koji remeti planove globalnih vladara, koji bi da ustroje svet po svojoj meri, da mi budemo roboti. Sada je ogoljeno sve, ovo je bilo, što bi rekli, borba dobra i zla. Novak se sam u Australiji borio protiv idiota ministara i njihovog nesposobnog pravosuđa.

Dušan Savić je podsetio da su Novaka jedva dočekali da izbace i sa Ju-Es opena 2020, kada je nesmotreno pogodio sudiju lopticom.

- Sve je to povezano sa tim slučajem u Njujorku, gde je ona sudija, poznata kao notorni alkoholičar, uspela da dobije pet minuta slave foliranjem. I to je bilo dovoljno da Noleta izbace. Sada je ispoštovao sve uslove za takmičenje, koje su mu oni postavili. Nije kupio dozvolu na kiosku, već ju je dobio od države. Na kraju, eto šta je doživeo, da se tako sramno ponesu prema njemu, ne poštujući pritom da je ovo jedno od najvećih takmičenja na svetu koje je Novak devet puta osvajao, najviše u istoriji - napominje proslavljeni fudbaler Crvene zvezde.

Čitav ovaj slučaj doživljava kao apsolutno nepoštovanje i prema Novaku i prema sportu, njihovom najvećem turniru...

- Otišao je Novak da se bavi samo sportom, da igra tenis. Nikada nije govorio o vakcinaciji, hteli su na silu da ga nabede da je on neki antivakser. Da sve ovo nisu zakuvali, ne bi se ni znalo da li je vakcinisan ili ne. Nije se bavio politikom. Naprotiv, svima je pomagao, prvo toj Australiji prošle godine u vreme velikih požara. Svoju nagradu od milion i po dolara poklonio je kolegama koji su bili materijalno ugroženi...

Kao veliki patriota i navijač Novaka Đokovića, uveren je da ova nepravda neće uspeti u svojim namerama.

- Očigledno je da žele da spreče Noleta da bude i u broju grend slemova ispred svih. Međutim, on je već najbolji svih vremena i verujem da će i posle svega ovoga izaći još jači. Ako ga budu pustili da igra, sigurno će pobeći Nadalu i Federeru. Nole je mnogo jak, zato ga se i toliko boje - zaključio je Savić. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)