SATNICA: Vlasti Australije rešile kad će Novak Đoković biti deportovan

Novosti online

16. 01. 2022. u 10:45

NAKON što je najbolji teniser sveta izgubio na sudu u žalbenom procesu na odluku ministra imigracija Australije da mu se ukine viza, postalo je poznato i kada će Novak Đoković biti deportovan iz pomenute zemlje.

САТНИЦА: Власти Аустралије решиле кад ће Новак Ђоковић бити депортован

FOTO: AP/Tanjug

Imajući u vidu da je Novak, posle odluke Saveznog suda, imao i "slamku spasa" - još jednu mogućnost da, pravno, proba da ostane u Australiji, a da je rešio da nju ne iskoristi, on će već danas biti deportovan iz Melburna.

Kako javljaju australijski mediji, Novak Đoković će u 22.30 po lokalnom vremenu, odnosno posla sata posle podneva po našem, srednjeevropskom, biti ukrcan u avion.

Propisi kažu da se deportacija vrši "istim prevoznikom koji je deportovanu osobu i doveo na australijsko tle, ako za to postoje mogućnosti", a kako u pola 11 uveče po vremenu u Australiji kreće avion "Emirejtsa", kompanije koja je i dovela Đokovića u Melburn, u toj letelici će biti i najbolji teniser sveta.

Novak Đoković će biti deportovan do grada u kome se i ukrcao na let za Australiju, Dubaija, a odatle će moći sam da bira gde će i kada da se uputi.

U vrlo emotivnom obraćanju javnosti posle pomenute odluke Saveznog suda, Đoković je saopštio da će sarađivati sa pripadnicima Australijske granične policije po pitanju deportacije.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković i šta za njega sledi, bez obzira na to što neće igrati na Australijan openu 2022, koji počinje ovog ponedeljka, 17. januara.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)