DEPORTOVANI HRVAT OBJASNIO ZAŠTO MUČE NOVAKA: "Đoković im je pogodan za sticanje političkih poena"

Novosti online

15. 01. 2022. u 20:46

FILIP SERDARUŠIĆ, teniski trener i brat hrvatskog tenisera Nina Serdarušića, proteran je iz Australije. On je u Melburn stigao s medicinskim izuzećem kao Novak Đoković, ali je, za razliku od srpskog tenisera, prvo pušten pa zatim deportovan.

ДЕПОРТОВАНИ ХРВАТ ОБЈАСНИО ЗАШТО МУЧЕ НОВАКА: Ђоковић им је погодан за стицање политичких поена

Foto AP

Doživeo je dakle istu sudbinu kao češka teniserka Renata Voračova. Serdarušić je, poput, Voračove i Noleta, iskoristio pravo da se prijavi na osnovu medicinskog izuzeća, jer nije vakcinisan, ali je nedavo preležao koronu.

- Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam cepljen, ali u oktobru sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitela poslao Teniskom savezu Australije koji je to prosledio lekarima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, a mejl mi je stigao, mislim, 10. decembra - započeo je Serdarušić priču za Sportklub.

Iz granične službe su mu nakon saznanja da nije vakcinisan poručili kako postoji mogućnost da ode u izolaciju od 14 dana.

- Rekao sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karantinu. Gospođa s kojom sam razgovarao zatim je pozvala svog šefa koji je pregledao papire, fotografisao ih i rekao da slobodno uđem u državu.

"Nisam toliko velik kao Novak da se borim"

Problemi su usledili na dan dolaska Novaka Đokovića u Australiju.

- Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigracionog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata, trebalo je da se do 17 sati pojavim tamo - rekao je Serdarušić i dodao:

- Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao s igračima i imao dve mogućnosti: da odem kući legalnim putem ili ponovo apliciram za vizu. Odlučio sam da se pokupim jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu stiču političke poene, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini - zaključio je hrvatski stručnjak.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)