ŠTA OVO BI? Ne samo da Ana Ivanović nije ušla u Kuću slavnih, već se ove godine desilo nešto nečuveno

D. N.

11. 01. 2022. u 19:16

ANA Ivanović još uvek nije uvrštena u tenisku kuću slavnih, a da li će se to i desiti, biće možda poznato tek sledeće godine.

ШТА ОВО БИ? Не само да Ана Ивановић није ушла у Кућу славних, већ се ове године десило нешто нечувено

FOTO: EPA

Pojedini srpski mediji su jo jesena objavili da je "Ana ušla u kuću slavnih", ali... To ni tada nije odgovaralo istini (jer su pogrešno protumačili tvit o njenom uspehu u onlaj glasanju navijača ovim povodom), a nije ni danas, 11. dana janaura, jer je Teniska kuća slavnih saopštila:

"Nema novih članova ovoga puta!"

A kako se dotle došlo?

Ivanovićeva jeste bila jedan od šest kandidata za ulazak u Kuću slavnih, u kojoj nominacija traje tri godine. U tom periodu, za Anu i njene kolege poseban žiri može da glasa u tri navrata, krajem 2021, krajem 2022. i, takođe, na koncu 2023.

U internet anket najviše glasova dobila je Kara Blek, na drugom mestu je bila Flavija Peneta, dok je trećeplasirana bila srpska teniska zvezda. Iza nje su se plasirali Karlos Moja, te prošlogodišnji kandidati Huan Karlos Ferero i Liza Rejmond.

Ali, džabe glasovi navijača...

Odluku o tome ko će od kandidata biti uvršten donosi žiri nazvan "Zvanična glasačka grupa", koji čine teniski novinari, istoričari i dosadašnji laureti.

Da bi neko nov bio uvršten u tenisku Kuću slavnih, mora da dobije pozitivno mišljenje bar 75% članova žirija, a na procenat koji od njih dobije, dodaje se, u vrlo maloj meri, uspeh ostvaren u glasanju navijača.

FOTO: EPA

Ana Ivanović

Naime, Kara Blek je kao pobednica u onlajn anketi, dobila bonus od svega tri odsto na glasove zvaničnog žirija, Flavija Peneta kao druga u anketi dobila dodatna dva procenta, a Ana Ivanović je kao trećeplasirana u glasanju navijača dobila bonus od jedan odsto na ono što o njoj odluči zvanični žiri.

Međutim...

Niko nije dobio dovoljno glasova žirija!

Odlukom Međunarodne teniske kuće slavnih, pobednika ovoga puta nije bilo jer do 75% pozitivnog mišljenja žirija nije dogurala ni Ana Ivanović, a ni njene pomenute koleginice i kolege.

I, to se desilo prvi put u istoriji Teniska kuće slavnih, koja postoji od 1955.

Što je Ana Ivanović bila i još uvek jeste kandidat?

Iz mnogo teniskih razloga. Jer, Ana Ivanović je u karijeri osvojila Rolan Garos, bila je i prva na VTA listi, dok je još dva puta igrala finale grend slem turnira, a igrala je sa velikim uspesima i za reprezentaciju naše zemlje. Uz 14 titula u profesionalnoj karijeri, ona je ujedno prva Srpkinja koja je kandidovana za Kuću slavnih.

BONUS VIDEO: Kad se Srbi skupe da oslobode Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest