PROTOJEREJ: Đoković nije u karantinu, već u pritvoru! Ne praštaju što je Srbin tako uspešan

Tanjug

08. 01. 2022. u 08:29

STAREŠINA Sabornog hrama Svete Trojice u Melburnu protojerej-stavrofor Milorad Lončar izjavio je danas da je iznenađen odlukom australijskih vlasti da mu na Božić ne dozvole da poseti najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je u izbegličkom karantinu u Melburnu.

ПРОТОЈЕРЕЈ: Ђоковић није у карантину, већ у притвору! Не праштају што је Србин тако успешан

Tanjug/AP

Protojerej Lončar je za RTS rekao da je obrazloženje za to što poseta nije dozvoljena to da su zabranjene posete svim ljudima u tom karantinu.

- Ovo je zemlja u kojoj živim 46 godina i pastirska poseta nije odbijena nikome do sada. Ja sam mogao da odem na bilo koje mesto da posetim bilo koga, u zatvor, u bolnicu, ispričao je Lončar.

On je dodao da je Đoković u pritvoru, a ne u karantinu.

-Pominje se karantin, nije u pitanju karantin, nego je u pitanju zatvor. Tamo oni koji dođu ilegalno ili neko kome ne odobre vizu, oni ga bukvalno zatvaraju, rekao je protojerej-stavrofor Lončar.

Naveo je da se ne samo u srpskoj zajednici, nego uopšte u Australiji govori o tome i istakao da je Australija je trenutno podeljena na one koji su protiv vlade i njene odluke o Ðokoviću i one koji su protiv Novaka.

- Ima nažalost takvih koji okrivljuju Novaka da navodno ne poštuje zakone Australije. Oni podržavaju premijera Skota Morisona i njegovu neprihvatljivu izjavu u vezi sa Novakom, ispričao je Lončar.

Prema njegovim rečima, australijanski mediji su na strani zvanične politike.

- Ovo što se desilo je tesno vezano sa politikom. S jedne strane Morison i njegova partija treba da izađu uskoro na izbore i ovo je kao neka kampanja gde svi treba da se pridržavaju zakona, uključujući i poznate ličnosti, dodao je protojerej Lončar.

On smatra da je većina Australijanaca protiv toga što država radi i mera uopšte i samim tim protiv onoga što rade Ðokoviću, ali da svakako da ima onih koji podržavaju stav države.

- Ono što je karakteristično je da ljudi ovde ne mogu da prihvate da je Novak kao Srbin toga kvaliteta kao čovek i igrač, jer po njima, ne može neko ko nije iz njihovog miljea biti tako uspešan. I njima smeta kada govori kao čovek od integriteta, rekao je protojerej Lončar.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)