KRENUO DA OSLOBODI ĐOKOVIĆA: Australija ne može da veruje šta ovaj Srbin radi na aerodromu (FOTO)

D. N.

05. 01. 2022. u 16:19

NOVAK Đoković je zadržan na aerodromu u Melburnu, gde je sleteo u sredu pred ponoć po lokalnom vremenu, a kako je počela da raste napetost na temu da li će mu biti dozvoljeno da zaigra na Australijan openu 2022, počela je da mu stiže podrška. Prilično neočekivana.

КРЕНУО ДА ОСЛОБОДИ ЂОКОВИЋА: Аустралија не може да верује шта овај Србин ради на аеродрому (ФОТО)

Tanjug/AP

Sat i pedeset minuta iza ponoći.

Četvrtak je već počeo u Australiji, četvrtak - 6. dan januara po gregorijanskom kalendaru. A 24. decembar po julijanskom, odnosno, dan kada pravoslavni Srbi, i ne samo oni, proslavljaju Badnji dan, u iščekivanju Božića koji potom sledi.

Ali, ovaj Badnji dan je za jednog srpskog navijača iz Australije počeo kako nije mogao ni da sanja da će biti slučaj.

Sat i pedeset minuta iza ponoći on je stigao na aerodrom u Melburnu, u majici sa grbom Srbije i velikom srpskom trobojkom u ruci.

Došao je da pruži podršku Đokoviću, a fotografiju na kojoj se on vidi, počeli su da objavljuju i pojedini australijski mediji, verovatno i sami u neverici da se neko potrudio da usred noći dođe na aerodrom i podrži najboljeg tenisera na svetu.

Šta se dešava sa Novakom Đokovićem?

Nakon što je najbolji teniser sveta objavio u utorak da stiže u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće za nastup na grend slemu (mimo obavezujuće potvrde o dvostrukoj vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa), u sredu je po sletanju na lokalni aerodrom Tulamarin (oko 23.30 po lokalnom vremenu) zadržan. A nije mu bilo dozvoljeno da napusti aerodromsku zgradu zbog, kako je javio lokalni "Ejdž", velikog problema.

Granična policija je uočila da je Đokovićev tim podneo zahtev za pogrešan tip vize, a ne onaj za osobe koje su dobile pomenuto medicinsko izuzeće. Tim povodom je granična policija kontaktirala sa lokalnom Vladom australijske države Viktorije, koja se ponela i pomalo bezobrazno, u stilu "napišite vi to lepo u zvaničnoj formi", pa kada je sačekala pismo - svejedno je odbila da odobri Novaku ulazak na teritoriju pomenute države. Tog trenutka postalo je jasno da su moguća samo dva scenarija, od kojih je jedan i deportacija Đokovića iz Australije.

Ostanite uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)