ДЕПОРТУЈУ НОВАКА? Два сценарија која Ђоковић може да очекује у драми која се одвија

Д. Н.

05. 01. 2022. у 15:58

НОВАК Ђоковић је спортска тема дана на целој планети због драме која се догодила на аеродрому у Мелбурну, где је најбољи тенисер света слетео пред поноћ по локалном времену, а са намером да заигра на и Аустралијан опену 2022. Та драма полако достиже врхунац.

ДЕПОРТУЈУ НОВАКА? Два сценарија која Ђоковић може да очекује у драми која се одвија

Фото: ЕПА

Након што је најбољи тенисер света објавио у уторак да стиже у Аустралију јер је добио медицинско изузеће за наступ на гренд слему (мимо обавезујуће потврде о двострукој вакцинацији против SARS-CoV-2 типа коронавируса), у среду је настао велики проблем.

Најбољи тенисер света слетео је на локални аеродром Туламарин око 23.30 по локалном времену, али му није било дозвољено да напусти аеродромску зграду због, како је јавио локални "Ејџ", великог проблема.

Гранична полиција контактирала је са локалном Владом аустралијске државе Викторије, чим је уочила да је Ђоковићев тим поднео захтев за погрешан тип визе, а не онај за особе које су добиле поменуто медицинско изузеће.

И, након праве драме на релацији "савезне - локалне власти", а било је ту и истинских безобразлука у стилу "напишите ви то лепо у званичној форми", не само да није испуњена жеља челника Аустралије који су захтевали да се Новаку одобри улазак на територију поменуте државе, већ се ситуација закомпликовала.

Наиме, како јавља британски "Тајмс", могуће је чак да Ђоковића - депортују из Аустралије.

Детаљ са аеродрома у Мелбурну / Фото: ЕПА

Тај лист истиче следеће:

"Новаку је одбијена виза, али је нејасно које тачно правне ствари он може да уради да би ушао у државу у коју је слетео. Други појединци који су раније имали сличне проблеме са визом били су задржани на аеродрому, а потом су авионом послати назад, на локацију с које су се и упутили у Аустралију".

Два су, дакле, сценарија могућа:

Један је да Новака Ђоковића, ма колико то невероватно звучало, стварно депортују из Аустралије.

Твитер

A други је да се деси оно што је аустралијски "Ејџ" најавио као могућност - гранична полиција, као савезни орган, има дискреционо право да дозволи Ђоковићу улазак у државу и поред потеза Владе државе Викторија, која је, просто, локална власт и томе не би могла да се успротиви.

Останите уз портал "Новости" и први сазнајте најновије вести о томе шта се дешава на тему Новак Ђоковић и Аустралијан опен 2022.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БАЈАГИНА СУПРУГА: Све песме посветио њој - у браку 40 година