ĐOKOVIĆ NAM JE PLJUNUO U LICE: Dođi, uništićemo te, muka mi je od tog licemera

Novosti online

05. 01. 2022. u 12:55

NOVAK Đoković je zatalasao tenisku javnost, podelio ceo svet. Ima onih koji su za, ali i čini se mnogo više protiv najboljeg tenisera sveta.

ЂОКОВИЋ НАМ ЈЕ ПЉУНУО У ЛИЦЕ: Дођи, уништићемо те, мука ми је од тог лицемера

Foto: EPA

Dolazak Srbina u Melburn sa medicinskim izuzećem se ne sviđa Australijancima, a kao po običaju javio se Novakov dežurni kritičar Sem Grot.

Nekada skroman teniser kad god se desi nešto sa Đokovićem uradi čitavu kolumnu u uglednom "Herald Sanu", gde obično iznosi negativne stvari o najboljem teniseru sveta.

- Odobravanje medicinskog izuzeća Novaku Đokoviću da igra na Australijan openu je odluka kojom pljuje u lice svakom Viktorijancu i Australijancu. Kada sam prvi put video, ne mogu da kažem da sam bio iznenađen, ali za momka koji je rekao da nikad neće reći ništa o svom medicinskom statusu, da izađe i kaže da je dobio izuzeće je drzak potez. Zašto samo ne bi rekao da dolaziš u Australiju i nastaviš sa svojim kodeksom ćutanja? Spreman si da kažeš da imaš izuzeće, ali ne i zbog čega. Muka mi je od licemerja, uopšte mi se ne dopada - počinje Sem Grot. 

Australijanac nastavlja sa rafalnom paljbom po najboljem teniseru sveta.

- Sve je bacio niz vodu i nema obavezu da otkrije više informacija. Samo pogledajte u*ranu oluju koju je stvorio. To je nepoštovanje prema svima koji su pretrpeli pakao poslednje dve godine. Ovu kolumnu pišem kod kuće u izolaciji, pošto sam bio pozitivan na kovid. Jedan sam od miliona Australijanaca koji su podneli neverovatnu žrtvu u poslednje dve godine. Svi smo prošli kroz blokade, ograničenja, školovanje kod kuće i napravili smo bezbrojne promene u našim životima, pa mi nemojte reći da Đoković nije svestan onoga kroz šta su ljudi prošli.

Grotu posebno smeta Đokovićeva objava da dolazi u Melburn koju on smatra bezobzirnom.

- Bio je ovde prošle godine i podigavši pehar, odavao je počast onome što su Viktorijanci posebno preživeli. Igrao je na praznim stadionima tokom iznenadnog lokdauna. Njegova objava u utorak bila je bezobzirna. On bi trebalo da zna bolje. On će biti uništen svaki put kad izađe na teren - i možete li da krivite ljude? Druga stvar koja mi je zapanjujuća kod Đokovićevog ponašanja - ovo je čovek koji hoće da osnuje novo udruženja tenisera i predvodi ATP tur. Ovaj čovek hoće da bude lider. To je smešno.

Australijanac smatra da treba da se otkrije zbog čega je Novak dobio izuzeće.

- Nijedan od njegovih postupaka u poslednje dve godine nije bio postupak pravog lidera. Ne samo u najteže vreme za ceo svet, nego i u najteže vreme za njegov sport. Da li je Novak Đoković trebalo da dobije izuzeće? On uvek samo priča, ali radi samo ono što je najbolje za njega. Zanimljivo, on i viktorijanska vlada dele mnogo kvaliteta u tom pogledu. Đoković i viktorijanska vlada imaju mnogo pitanja na koje treba da odgovore. Koji je njegov medicinski problem? Da li je imao kovid u poslednjih šest meseci? Ako jeste, što nam ne bi rekao kao što je rekao 2020. Da li je mogao da ima kovid u poslednjih šest meseci i da odigra 33 meča? Teško.

FOTO: AP

 

Na kraju je Grot pohvalio Novaka Đokovića tenisera.

- Kako može neko ko je osvojio 20 grend slemova i jedan je od najspremnijih sportista na planeti da ima akutni medicinski problem koji nikada pre nije bio problem? To ne pristaje. Čak i kad ga kritikujem, mislim da je Đoković jedan od najvećih igrača ikada, ali njegova veličina dolazi i sa očekivanjima koje nikad ne ispunjava. On je izneverio svoje kolege i smeje se u lice svim Viktorijancima. Možda će doći i održati konferenciju i reći nam ono što želimo da znamo, ali na osnovu ranijeg iskustva, ne nadam se. Standardi liderstva viktorijanske vlade i Novaka Đokovića su idealan spoj. Nije iznenađenje što dolazi da igra - zaključio je Sem Grot.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)