NOVAKA ČUVALI TELOHRANITELJI OD ALBANACA: Traumatično iskustvo porodice Đoković iz duela sa Hrvatima

Novosti online

02. 12. 2021. u 09:16

TREĆI put u istoriji Dejvis kupa gledaćemo okršaj Srbije i Hrvatske.

НОВАКА ЧУВАЛИ ТЕЛОХРАНИТЕЉИ ОД АЛБАНАЦА: Трауматично искуство породице Ђоковић из дуела са Хрватима

Foto: N.Paraušić

Ulog je ogroman, plasman u finale takmičenja. 

Srbija je do sada dva puta bila bolja od Hrvata u ovom takmičenju.

Međutim, osim međusobnih duela, mnogi se prisećaju i kako je Novak Đoković u Splitu svojevremeno bio čuvan od strane srpskih telohranitelja.

- Srbija je pre šest godina u Kraljevu deklasirala Hrvatsku s 5-0 u 1. kolu. Marin Čilić nije igrao zbog povrede ramena, a predvodio nas je tada 19-godišnji Borna Ćorić. Naši teniseri su samo dva puta u istoriji izgubili sa 5-0, te 2015. protiv Srbije i u četvrtfinalu 2003. protiv Španije -  podseća portal 24sata.hr u najavi polufinalnog meča koji je na programu u petak od 16 časova.

- Predvođeni Novakom Đokovićem savladali su nas i 2010. godine u četvrtfinalu koje se igralo u Splitu. Bilo je 4-1. Za nas su igrali Mario Ančić, Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović. Tada nam je jedini bod doneo Čilić koji je bio bolji od Troickog.

Prisećaju se Hrvati i traumatičnog iskustva najboljeg tenisera sveta u Splitu.

- Od Đokovića se tada nisu odvajala petorica telohranitelja. Gde on, tamo i oni. Jedino kada bi igrao, oni bi se smestili blizu terena. Bilo mu je nemoguće prići. Dve godine pre meča u Splitu Nole je bio u poseti srpskoj zajednici na Kosovu. Poklonio im je sanitetsko vozilo, ali je nekim izjavama naljutio tamošnje Albance. Nakon toga bilo je navodnih pretnji. Od tada se nije odvajao od telohranitelja, te ni u Splitu nije hteo ništa da rizikuje - piše pomenuti izvor i nastavlja: 

- Nije sve prošlo bez incidenata. Dvojica pijanih mladića izvređala su i skoro fizički napala njegovog oca Srđana Đokovića. Srđana su napali u Spaladium areni prvog dana, po završetku pojedinačnih mečeva. Vređali su ga po nacionalnoj osnovi, a kada im je Srđan uzvratio, jedan od njih pokušao je fizički da ga napadne. Bilo je potrebno sedam redara da pijane i agresivne huligane zadrže do dolaska policije. Mladići su tokom meča psovali i provocirali našeg Ivana Ljubičića. Srbija je iste godine došla do finala te savladala Francusku za svoj jedini Dejvis kup. Hrvatska ima dva, jedan iz 2018. godine, te onaj iz Bratislave. 

Hrvati ističu da Marin Čilić i Novak Đoković predvode svoje reprezentacije.

- Najbolji hrvatski i najbolji srpski teniser veliki su prijatelji, poznaju se od najmlađih dana kada su međusobno igrali u mlađim kategorijama. Ali, u seniorima je Nole nerešiva enigma za našeg Marina. Susreli su se 19 puta, a hrvatski teniser je tek dva puta bio bolji - završava 24 sata.hr tekst.

Ovog puta neće biti telohranitelja, neće biti toliko naboja, ali sigurno nas očekuje ogroman spektakl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba