ODBEGLI RUS PRETI SRBIJI: Idealan termin i Đoković kao glavni adut

Novosti online

30. 11. 2021. u 13:24

DEJVIS kup reprezentacija Srbije trenutno se nalazi u Madridu, gde se pripremaju za duel četvrtfinala turnira sa ekipom Kazahstana.

ОДБЕГЛИ РУС ПРЕТИ СРБИЈИ: Идеалан термин и Ђоковић као главни адут

FOTO: AP/Tanjug

Meč je na programu sutra u prestonici Španije sa početkom od 16 časova. 

Očekuje se da ključni meč odigraju Novak Đoković i Aleksander Bublik, prva zvezda Kazahstana. Pre njih igraće druge table Srbije i Kazahstana. Kada je naš rival to će gotovo sigurno biti Mihail Kukuškin, a ostaje da se vidi kome će povenje ukazazi Viktor Troicki.

Inače, nekadašnji ruski teniser, koji se odrekao Rusije i uzeo državljanstvo Kazahstana, a koji je na Dejvis kupu doneo pobedu selekciji za koju nastupa protiv Kanade.

Nakon što je osvojio poen za svoju reprezentaciju, novinar je zaključio da Kazahstanac kada god igra za nacionalni tim igra odlično.

- Kako je jedna legenda rekla, kada odete da spavate znajte da sam pobedio zbog vas - rekao je uz osmeh Bublik i oslovio Danila Medvedeva sa rečju legenda.

Medvedev nije odmah čuo reči Kazahstanca, ali je objasnio da mu je supruga pokazala snimak posle čega se zahvalio Kazahstancu.

- Daša mi je pokazala na Instagramu. Ne znam šta se desilo na tom meču, ali poštovanje za njega, to je bilo kul - rekao je Medvedev.

Svestan je i Đoković da neće biti lako protiv nepredvidivog Bublika.

- Ekipa koja je verovatno najviše potcenjena. Pobedili su u svojoj grupi. Imaju Bublika, izuzetno nezgodan igrač. Igra riskantan tenis, može da bude izuzetno opasan. Gledao sam ga malo, imao je visok nivo tenisa. Neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene - rekao je Đoković pred ovaj duel.

- Kukuškin je veteran, neko ko je igrao puno i pobeđivao u važnim mečevima. Ima dosta iskustva. Mi imamo podmlađen tim. Videćemo ko će igrati. Imamo razne kombinacije. Ukoliko dođe do dubla, danas smo se malo uigravali, trenirali određene situacije. Imamo pet igrača, razne kombinacije. Radujemo se što ćemo igrati pred publikom. U Inzbruku je bila malo sablasna atmosfera. Nadam se da će doći naši ljudi koji žive ovde ili koji mogu da doputuju iz Srbije da nas podrže i da idemo što dalje.

FOTO: TSS/Neda Miletić

 

Podsetimo, Kazahstan na finalnom turniru Dejvis kupa predstavljaju Aleksander Bublik, Dmitri Popko, Mikhail Kukuškin, Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubev. Ova selekcija je u sklopu grupne faze savladala Švedsku i Kanadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)