BRUKA ZA BRUKOM: Australijan open nastavio da ponižava Đokovića, navijači ne mogu da veruju šta mu rade

Novosti online

25. 11. 2021. u 19:47

NOVAK Đoković je apsolutni rekorder Australijan opena, ali su mu tamošnji organizatori priredili ne jednu, već više velikih neprijatnosti ove nedelje.

БРУКА ЗА БРУКОМ: Аустралијан опен наставио да понижава Ђоковића, навијачи не могу да верују шта му раде

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Novak je čak devet grend slem titula osvojio u Melburnu, po tome niko u istoriji tenisa nije bolji od njega, ali su organizatori tog turnira odlučili da Srbina uopšte ne uključe u promotivni spot za predstojeće izdanje takmičenja. I ne samo to.

Navijače je, to, sasvim očekivano, razljutilo. Na drušvenim mrežama mnogi su se pitali kako je moguće da rekordera nema kao sastavnog dela najave, da je izostavljen ne samo prošlogodišnji šampion, što Đoković jeste, već teniser koji je i 2020, i 2019, dakle na tri poslednja izdanja podizao "Norman Bruks Čelendž kup", kako se zvanično naziva posrebreni trofej. 

A onda su organizatori otišli "korak dalje". Naime, nakon što su obrisali taj prvi promotivni spot, pa objavili dva u kojima takođe nije bilo Novaka, danas su objavili najavnu foto-priču na svom Instagram nalogu.

I, slučajno ili ne, ni u njoj nema Đokovića.

- To nije šou bez Novaka, poruči je jedan ljubitelj tenisa nakon što je video reviju fotografija na kojoj su i Rafael Nadal, Ešli Barti, Danil Medvedev, Simona Halep, Grigor Dimitrov, Naomi Osaka, Dominik Tim, Marija Sakari, Serena Vilijams... Ali, ne i Nole.

Instagram / AustralianOpen

Nezadovoljstvo ljubitelja tenisa najavom Australijan opena u kojoj nema Novaka Đokovića

- Hoćemo Đokovića, dodao je drugi ljubitelj tenisa.

- Gde je šampion, jeste li izgubili iz vida da je on devetostruki prvak, gde je?!, pitao se treći.

- Rade sve da Đoković ne osvoji 21. grend slem titulu. Ali će on uraditi ono svoje. Videćete, uveren je četvrti.

Australijan open 2022. igra se od 17. do 30. januara i, prema najavama lokalnih vlasti, na njemu će moći da učestvuju samo teniseri i teniserke koji su vakcinisani protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa. Kako Nole ne želi javno da govori o tome da li je vakcinisan ili ne, to je, izgleda, bio sasvim dovoljan razlog da ga organizatori "izbace" iz svojih najava.

FOTO: Teniski savez Srbije

Novak Đoković

Podsetimo, Novaka, do Australijan opena, čekaju neki drugi izazovi. Minulog vikenda Đoković je izubio polufinale završnog mastersa posle dramatičnog duela sa Aleksanderom Zverevom, a onda je brzo otputovao u Austriju i, pravo iz aviona, otišao na trening kako bi što spremniji dočekao nastupe za Srbiju na Dejvis kupu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)