DOBOJ IZNEDRIO NOVOG ĐOKOVIĆA: Vanserijski talenat pregazio konkurenciju u Monte Karlu

Lj.ĐURIĆ

17. 10. 2021. u 21:17

DOBOJLIJE su danas dočekale svog heroja, 15-godišnjeg tenisera Marka Maksimovića, pobednika završnog masters turnira u Monte Karlu za tenisere do 16 godina, i njegovog trenera Denisa Spahića.

ДОБОЈ ИЗНЕДРИО НОВОГ ЂОКОВИЋА: Вансеријски таленат прегазио конкуренцију у Монте Карлу

Foto Lj. Đ.

U Teniskom klubu Doboj su se okupili ljubitelji tenisa, ali i drugi sugrađani, koje je obradovao veliki uspeh mladog Maksimovića.

Marko se zahvalio za podršku tokom turnira i najavio da ga u narednom periodu očekuju takmičenja iz kategorije fjučersa.

- Radim sa Markom već deset godina, a još pre pet uočio sam njegov vanserijski talenat na kojem još mora da se radi. To iziskuje i znatna sredstva, oko 60.000 konvertibilnih maraka godišnje. Zato apelujem da ga podržimo svi, a posebno u materijalnom smislu društveno odgovorna preduzeća i institucije - rekao je trener Spahić na dočeku, dodajući da je sa ovih prostora jedino Novak Đoković slavio na mastersu u Monte Karlu.

Istovremeno, sekretar TK Doboj, Dragan Dragičević, istakao je da klub već duži period neguje pozitivnu energiju, što su pokazali Marko i Denis.

Foto Lj. Đ.

 

Marko je, kao peti nosilac, u finalu savladao Slovaka Mihala Krajčija sa 2:0 (7:5,6:3), dok je pre finala redom pobeđivao, trećeg nosioca, Poljaka Jakuba Jedrežejčaka (2:1), kao i drugog nosioca, Čeha Petera Brunclika (2:0). 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri