KLINAC JE ČUDO: Ovaj 18-godišnji fudbaler od danas košta milijardu evra (VIDEO)

Novosti online

13. 10. 2021. u 15:28

BOGATSTVO je prava reč za ono što treba izdvojiti za kupovinu jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu.

КЛИНАЦ ЈЕ ЧУДО: Овај 18-годишњи фудбалер од данас кошта милијарду евра (ВИДЕО)

FOTO: Depositphotos

Barselona je spremila novi ugovor za svoju novu zvezdu. I to kakav ugovor...

Pedro Gonzalez Lopez ima 18 godina. Po tom, punom imenu, retko ko ga i zna. Ali, ako kažete jednostavno - Pedri, postaje daleko jasnije o kome se radi.

Ovaj centralni vezni igrač je u Barsin podmladak stigao 2020. iz Las Palmasa, i to kao "prekaljeni" reprezentativac - igrao je i za kadete, i za mlađe i starije omladince Španije, a kao 17-godišnjak i za "U-21", odnosno mladu reprezentaciju. I ne samo to, u Barseloni je počeo odmah da briljira, a iako još nije napunio 19 godina, već je ostvario deset nastupa za seniorsku špansku selekciju.

Imajući u vidu da izuzetno igra i u ofanzivnom segmentu fudbala, a neumornom kretnjom i dobrim taktičkim postavljanjem obavlja odlično i odbrambene zadatke na sredini terena, kako u klubu, tako i u reprezentaciji, Barselona mu je ponudila ugovor kakav dosad nije viđen.

Ne toliko po primanjima koja će imati, jer ona još nisu poznata javnosti, već po otkupnoj klauzuli. Naime, ko želi da kupi Pedrija, moraće Barseloni da plati čak milijardu evra. Da, milijardu!

Ugovorom je predviđena saradnja do 2026. godine, i to uz pomenutu klauzulu kojom je postavljen novi Barsin klupski rekord kada se radi o predviđenoj ceni koju bi rivali morali da plate ne bi li se sporazum prevremeno raskinuo.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)