ŠOKANTNA ISPOVEST FINALISTE VIMBLDONA: Nisam imao šta da jedem, molio sam za novac! Porodica je patila zbog mojih grešaka

Novosti online

03. 10. 2021. u 09:35

AUSTRALIJSKI teniser Mark Filipusis, bio je preteča Bernarda Tomića i Nika Kirjosa. Ruku na srce, ne toliko kontroverzan, ali voleo je sve što ne ide uz tenis.

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ФИНАЛИСТЕ ВИМБЛДОНА: Нисам имао шта да једем, молио сам за новац! Породица је патила због мојих грешака

Foto: EPA

I to jedan od razloga što mu je najbolji plasman bio 8. mesto na ATP listu, iako je ima potencijala za sami vrh.

Finalista Ju-Es opena i Vimbldona je karijeru završio zbog velikog broja povreda koje su ga pratile, a vrhunac je imao od 1996. do 2003. kada je osvojio 11 ATP trofeja.

Međutim, pomenute povrede su dovele do toga da u jednom trenutku nije imao šta da jede nakon što je zarađen novac krenuo da se topi.

- Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i moja porodica je sve stavila na kocku. Moj otac je imao dobar posao u banci, ali je dao otkaz kako bi meni pomogao da ispunim svoje snove. Dobra vest je da sam uspeo i da otac i majka više nisu morali da rade. Ali, došao sam kasnije u tešku situaciju - rekao je Filipusis nedavno za australijske medije i dodao:

- Kada ste sportista, poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate jesu "kišni dani." Nekoliko meseci sam bio u "autu."Nisam mogao sebi ništa da priuštim, molio sam prijatelje da mi daju novac za hranu. Sedam dana smo znali da jedemo testeninu od kupusa koju je moja majka ranije zvala "hrana za siromašne." To je bio kupus i malo testenine sa začinima. Najgore mi je bilo da gledam kako porodica pati zbog mojih grešaka.

Filipusis je priznao da je trošio više nego što je zarađivao i da je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao više luksuznih automobila i oko 15- ak motocikala.

Takođe, otkrio je da je svojevremeno otišao u obližnju prodavnicu i kupio automobil od 100.000 dolara samo zato što u tom trenutku nije mogao da nađe slobodan taksi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere