NADAL SUROVO ISKREN: Želim da se vratim na teren, ali sat otkucava i sve je kompikovanije

Novosti online

19. 09. 2021. u 13:08

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal rešen je da prevaziđe probleme koje ima i vrati se na teren. Ipak, kako je stari period oporavka od povrede ide sve teže.

НАДАЛ СУРОВО ИСКРЕН: Желим да се вратим на терен, али сат откуцава и све је компикованије

FOTO: AP/Tanjug

Iskusni 35-godišnjak i osvajač 20 grend slem titula je završio sezonu, nakon što je operisao stopalo. Sada ga očekuje period oporavka i pripreme za narednu sezonu.

- Dobro sam, mada sam znao i za bolje dane. Stopalo me još boli. Ovo je težak period za mene. Cilj mi je da se skroz oporavam, svestan da ću u jednom periodu imati teške i bolne trenutke. Opredeljen sam da ih sve prevaziđem, da se borim za ono što želim, a to je povratak na teren - rekao je Nadal, a preno "TennisHead".

"Bik sa Majorke" je uveliko u četvrtoj deceniji života i period oporavka je sve zahtevniji.

- Imao sam fantastične trenutke tokom karijere, kakve nisam ni sanjao da ću imati. Ali imao sam i teške trenutke zbog povreda, mada sam uvek nalazio način da se oporavim i nastavim dalje. Kako godine prolaze, tako se stvari moraju shvatati realistično: sat otkucava, sve postaje komplikovanije - zaključio je šesti teniser sveta.

Nadal je ove sezone osvojio titule u Rimu i Barselone, a na Rolan Garosu je poražen od Novaka Đokovića u polufinalu.

Problemi sa stopalom su počeli nako toga, pa je propustio tri naredna velika takmičenja - Vimbldon, Olimpijske igre i Ju-Es open.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)