MAREJ "PRODAO" ĐOKOVIĆA: Danil je budući broj jedan!

Novosti online

18. 08. 2021. u 10:57

Trostruki grend slem šampion Endi Marej veruje da od mladih igrača Danil Medvedev ima najveće šanse da zauzme prvu poziciju na ATP listi.

МАРЕЈ ПРОДАО ЂОКОВИЋА:  Данил је будући број један!

FOTO: AP

Britanac se trenutno takmiči na mastersu u Sinsinatiju, a posle pobede u prvom kolu, govorio je o trenutnoj situaciji u tenisu.

Na pitanje od kojeg mladog igrača očekuje da se domogne prvog mesta na ATP listi, Marej je odgovorio:

„Od Medvedeva očekujem da prvi dođe do te pozicije. Verovatno za to mora u kontinuitetu da ostvaruje dobre rezultate na šljaci, ali ima dobre šanse. Od veoma mladih igrača, Karlos Alkaras je baš, baš dobar. Od njega očekujem isto, rekao je Endi koji je poznat kao jedan od većih prijatelja Novaka Đokovića u svetu tenisa.

Marej je pričao i o Novaku.

„Impresivno je kada ste prvi, a ne igrate toliko turnira. Neverovatno. On, Nadal i Federer su dominirali ovim sportom. Osvajanje jednog turnira je veliki izazov. Meni je bilo potrebno da osvojim pet ili šest kako bih bio prvi. A ako ste cele godine na vrhu liste, to je izuzetno teško“.

Otkrio je nekadašnji prvi teniser sveta koje igrače voli da gleda.

„Korentana Mutea i Gaela Monfisa. Takođe, Nika Kirjosa kada je raspoložen. Kada nije, ne uživam toliko. Danila Medvedeva, takođe. Interesantan je igrač, veoma je inteligentan. Volim ljude koji razmišljaju na terenu“, rekao je Endi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a