IVANIŠEVIĆ O SARADNJI SA ĐOKOVIĆEM: Mnogi bi posle nedelju dana vratili moj posao

Novosti online

16. 07. 2021. u 12:55

GORAN Ivanišević govorio je o velikom strasu koji nosi rad sa Novakom Đokovićem.

ИВАНИШЕВИЋ О САРАДЊИ СА ЂОКОВИЋЕМ:  Многи би после недељу дана вратили мој посао

Foto: AP

Trener prvog tenisera sveta ponovio je koliko je teško biti u stručnom štabu Đokovića, sa svim pritiskom i najvišim mogućim očekivanjima.

Otišao je toliko daleko da veruje da skoro pa niko ne bi mogao da izdrži...

"Iskreno, jako je stresno. LJudi misle da je moj posao sa Novakom lak, ali nije. Dao bih nekome nedelju dana mog posla da vidi da li bi mi vratio taj posao. Sjajno je raditi sa takvim sportistom, ali takođe i vrlo zahtevno", počeo je Ivanišević.

Kako je rekao, porazi nisu nešto što se računa.

"Finale nije dovoljno dobro, mora da se osvoji trofej. Računamo samo pobede, računamo samo Grend slemove. To je veliki stres, ali to sam izabrao i volim. Gura me da učim sve više i budem bolji trener i osoba. Zaista uživam", rekao je Ivanišević.

Hrvat poštuje svačiji rad, ali kaže da ima svoju filozofiju i da ne pridaje veliki značaj statistici.

"Nije da ne volim statistiku, ali nekad se preteruje sa njon. Volim sve jednostavnije, tako je najbolje i najlakše za igrača. Puno ima problema na terenu, ako mu daš milion informacija, onda može da bude frustrirajuće i da se izgubi. Novak je perfekcionista, ono što je dobro danas, sutra već nije. Moraš uvek da nađeš način da budeš bolji. Zaista funcionišemo dobro".

Uporedio je sebe sa Marijanom Vajdom, još jednim trenerom Đokovića, kao i bivšim Borisom Bekerom.

"Marijan i dalje sjajno radi, dok Borisa puno respektujem kao igrača i trenera. Ipak, moram da kažem da je lakše nama nego onima koji nisu sa Balkana. Da bi razumeo ljude sa Balkana moraš da budeš odavde. Komplikovano je, ali ujedno i olakšava odnos Novaka i mene jer govorimo istim jezikom", zaključio je Goran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)