NE SMETE ĐOKOVIĆU DA KAŽETE - BUDI FIN! Vajda direktno: "Nole, Goran i ja nikad ne zaboravljamo odakle smo potekli"

Novosti

16. 07. 2021. u 10:18

MARJAN Vajda, trener Novaka Đokovića, kaže da pritisak često ume da izvuče najbolje iz najboljeg tenisera sveta.

НЕ СМЕТЕ ЂОКОВИЋУ ДА КАЖЕТЕ - БУДИ ФИН! Вајда директно: Ноле, Горан и ја никад не заборављамо одакле смо потекли

Foto: Tanjug/AP, Instagram/vajdamarian

Na pitanje da opiše dan na slemovima, Vajda je odgovorio:

„Treninge prilagođavamo narednom protivniku, ali suština je u mentalnom pristupu, da bude spreman. Ne želiš poraz i u tome je pritisak, ali ako neko može da se nosi sa time, to je Novak. Neobičan je taj odnos sa pritiskom. Nekada Novak stavlja previše pritiska na sebe, ali da ne stavlja pritisak na sebe, nikada ne bi postao šampion kakav jeste“, ističe 56-godišnji Vajda u intervjuu za "Sport klub" i dodaje:

„Kada je situacija takva, ne možeš da mu kažeš ’smiri se’ ili ’budi fin’, jer znaš da u njemu pršti od energije, a to je pozitivno. Na neki način, pritisak je dobar, izvlači najbolje iz čoveka“.

Na Rolan Garosu je Vajda bio uz Đokovića, a na Vimbldonu je bio Goran Ivanišević. Vajda i Ivanišević odlično se slažu, a Slovak je prokomentarisao i Goranovu izjavu da je „sa Balkancima sve moguće“.

„Pre svega, Goran je bio odličan izbor za trenera. Naš mentalitet je sličan, sve je kliknulo od prvog dana. Goran je veoma direktan u komunikaciji, to je ono što mi se najviše dopada kod njega – ništa ne uvija u oblande, kaže onako kako je. Goran se odmah dobro uklopio i Novak je bio zadovoljan timom“, rekao je Vajda i dodao:

„Kada govorimo o mentalitetu, stvar je u tome da mi nikada ne zaboravljamo odakle smo potekli i da uvek cenimo svaki trenutak u našim životima koji nas je doveo do tačke u kojoj smo sada. Hrabri smo ljudi, a tenis je velika borba. Takođe, Balkanci su talentovani za sport i igraju ga srcem – samo pogledajte košarku, odbojku, fudbal… Rečju, vole da se takmiče i imaju veliko srce kada su prelomni momenti. Takođe, postoji specifičan ponos kada je reč o Balkancima, to se vidi i po toj Goranovoj rečenici“.

(Super klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije