KREĆE POHOD NA MEDALJE: Šampioni u šeširu

S. K.

18. 05. 2021. u 22:01

POSLE Olimpijskih igara u Tokiju, obe naše odbojkaške selekcije braniće titule prvaka Evrope. Dame imaju priliku da četvrtu krunu osvoje u Beogradu, a muškarci u Katovicama (Poljska).

КРЕЋЕ ПОХОД НА МЕДАЉЕ: Шампиони у шеширу

FOTO: M. Vukadinović

Prve će rivale saznati naše devojke, na žrebu sutra u Beogradu. Šampionat će se osim u srpskoj prestonici (grupa A) odigrati i u bugarskom Plovdivu (grupa B), hrvatskom Zadru (grupa C) i rumunskom Klužu Napoki (grupa D).

Osim domaćina, na šampionatu od 18. avgusta do 4. septembra učestvovaće: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija, Azerbejdžan, Belorusija, Švajcarska, Švedska, Ukrajina, Grčka, Španija, Slovačka, Finska, Francuska, Mađarska, Češka i BiH.

Takmičenje po grupama odigraće se od 18. do 26. avgusta. Mečevi osmine finala i četvrtfinala su u Beogradu i Plovdivu. Polufinale i utakmice za medalju odigraće se, 3. i 4. septembra u srpskoj prestonici.

Žreb za muški šampionat je 27. maja u Helsinkiju. Prvenstvo će se odigrati od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji. Osim domaćina i Srbije, kao branioca titule, igraće: Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka, Belgija, Holandija, Bugarska, Turska, Letonija, Slovačka, Crna Gora, Portugalija, Hrvatska, Severna Makedonija, Španija, Grčka i Belorusija.

Utakmice u grupnoj fazi odigraće se u: poljskom Krakovu (A grupa), češkoj Ostravi (B), finskom Tampereu (C) i estonskom Talinu (D). Mečevi osmine finala i četvrtfinala igraće se u Gdanjsku (Poljska) i Ostravi. Polufinale i utakmice za medalje, 18. i 19. septembra odigraće se u Katovicama.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024