MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO ŠABAC: Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastaviti bogata sportska tradicija!

Novosti online

15. 05. 2021. u 15:18

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Šabac i novootvorenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Majur" u Majuru, gde su ga dočekale seniorke odbojkaškog kluba koje je obradovao kompletom sportske opreme.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ШАБАЦ: Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се наставити богата спортска традиција!

FOTO: Ministarstvo omladine i sporta

- Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastaviti bogata sportska tradicija, ali i kvalitet života svih građana. U Osnovnoj školi "Majur" koja ima tradiciju dugu 134 godine đaci neće više časove fizičkog vaspitanja održavati u dve učionice, kao što je to bilo do sada, već će moći da u savremeno opremljenoj fiskulturnoj sali sa novom opremom, zavole sport i podrazumevaju da je fizički aktivnost deo dana svih, ne samo sportista. Dodatna vrednost nove sale je i mogućnost da je i lokalni sportski klubovi koriste za treninge, što će stvoriti uslove da u ovom mestu postanu aktivni mnogi sportovi - izjavio je ministar Udovičić. 

FOTO: Ministarstvo omladine i sporta

Jedan od prioritetnih ciljeva rada Ministarstva omladine i sporta je razvijanje sportske infrastrukture, koja je dodatni motiv i impuls deci i mladima da se na svakodnevnom nivou bave sportom, i da svoje slobodno vreme provode na sportskim igralištima.

Za nove sportske početke, osnovnoj školi u Majuru ovom prilikom, ministar Udovičić uručio je i komplet opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)