SRBIJA SA 24 STRELCA U OSIJEKU: Na nišanu medalje i Tokio

S. O.

11. 05. 2021. u 19:18

SRPSKI strelci su se uželeli takmičenja. A, prva prilika je Evropsko prvenstvo u Osijeku (20. maj - 1. jun), na kojem će se pored medalja najboljima deliti i preostale kvote za Olimpijske igre u Tokiju.

СРБИЈА СА 24 СТРЕЛЦА У ОСИЈЕКУ: На нишану медаље и Токио

FOTO: SSS

Sportski direktor SSS Dragan Marković je, na predlog selektora Dragana Donevića i Jelene Arunović, objavio spisak sa 24 aduta, 13 u seniorskoj i 11 u juniorskoj konkurenciji, uz dve rezerve.

Seniori, vazdušna i MK puška (trostav 3h40 i MK puška ležeći): Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević i Stevan Pletikosić. Seniorke, vazdušna puška i MK puška trostav: Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević. Rezerva: Ivana Marić. Seniori, vazdušni i MK pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov. Seniorke, vazdušni i MK sport pištolj: Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić. Rezerva: Jelena Tomić.

Juniori, vazdušna i MK (trostav 3h40): Marko Ivanović, Petar Erdei i Dimitrije Gaćeša. Juniorke, vazdušna i MK puška trostav: Aleksandra Havran, Jovana Ljuboja, Emilija Ponjavić, Marija Kolarević i Anja Knežević. Juniorke, vazdušni pištolj: Jelena Todorović, Jovana Todorović i Stanislava Popov.

- Glavni cilj seniorske reprezentacije je osvajanje jedne do dve olimpijske kvote i, kao i uvek, napad na medalje. Nekoliko naših strelaca, među kojima su Sebić, Kovačević, Petrov, Grgić, Teodora Vukojević, bi mogli da uđu u borbu za olimpijske vize. Imamo šanse za tri do četiri medalje, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Poslednji pokazatelji govore da su naši strelci u dobroj formi - ističe Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)