STOP PREVARAMA U SPORTU! Izglasan Zakon o sprečavanju dopinga, Udovičić: Šampioni uvek pobeđuju samo pošteno, a Srbija je zemlja šampiona!

Novosti online

06. 05. 2021. u 19:22

DONOŠENjEM Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu Srbija je potvrdila rešenost da i u ovoj oblasti ostane lider u regionu, prati međunarodne standarde i nastavi odnos nulte tolerancije prema dopingu u sportu.

СТОП ПРЕВАРАМА У СПОРТУ! Изгласан Закон о спречавању допинга, Удовичић: Шампиони увек побеђују само поштено, а Србија је земља шампиона!

Foto. Ministarstvo omladine i sporta

- Srpski sport bez svakog oblika dopinga je postulat našeg sistema, jer doping je prevara, a šampioni uvek pobeđuju samo pošteno i zato Srbija jeste zemlja šampiona! Zadovoljni smo primenom Zakona o sprečavanju dopinga u sportu iz 2014. godine, koji je u potpunosti ispunio svoju svrhu i pokazao odlične rezultate, međutim naša liderska pozicija u ovoj oblasti potvrđuje se upravo i spremnošću da među prvim zemljama u Evropi implementiramo i primenimo i sve novonastale izmene u ovoj oblasti. Siguran sam da je kako na sportskim terenima, ali i van njega, borba protiv dopinga nesporan cilj svih kako bismo zaštitili prvenstveno zdravlje naših sportista i svih mladih, omogućili fer-plej i nastavili dosledno sprovođenje nulte tolerancije svega negativnog u sportu. Cilj je da delujemo preventivno, edukujemo sportiste od najmlađeg uzrasta, širimo tu svest i kod svih mladih, jer samo ujedinjenim delovanjem institucija, krovnih organizacija, nacionalnih sportskih saveza i sportista, ali i škola, porodica, društva u celosti, možemo biti pobednici u borbi protiv dopinga u sistemu sporta i među mladima - izjavio je ministar Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima